Un tânăr din comuna Ciprian Porumbescu s-a luat la întrecere cu polițiștii. Acesta nu avea permis de conducere și autoturismul avea numerele de înmatriculare false

Ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii din Gura Humorului au încercat să oprească un autoturism marca Renault Megane în centrul satului Drăgoiești, comuna Drăgoiești. Mașina în cauză circula pe DJ 178 și se deplasa dinspre comuna Ciprian Porumbescu spre comuna Drăgoiești.

În momentul în care polițiștii au efectuat semnalul de oprire, șoferul Renault-ului a accelerat. În aceste condiții, oamenii legii au pornit în urmărirea individului, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune. După o urmărirea de vreo cinci kilometri, în urma somațiilor efectuate prin difuzorul autospecialei de poliție, s-a reușit oprirea autoturismului la ieșirea din satul Lucăcești spre municipiul Suceava.

 

Când polițiștii i-au cerut individului documentele, acesta a spus că nu are permis de conducere și nu are asupra sa documentele mașinii. Șoferul este Vasile Nimigean (22 de ani), din comuna Ciprian Porumbescu. Tânărul le-a mai spus oamenilor legii și faptul că numerele montate pe mașină nu aparțin autoturismului pe care l-a condus.

 

În urma verificărilor s-a constatat că într-adevăr numerele de înmatriculare de pe Reanult aparțineau de fapt unui autoturism marca Fiat Stilo. În plus, în bazele de date ale Poliției individul nu figura ca având permis de conducere.

 

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Vasile Nimigean a fost amendat cu 1.305 lei pentru că mașina pe care o conducea avea ITP-ul expirat, cu 725 de lei pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor și cu 1.000 de lei pentru că mașina nu avea asigurarea obligatorie RCA.

 

De asemenea, pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Adauga comentariu