Un tânăr din Ipotești a scăpat de închisoare după ce a ucis un bărbat cu mașina și a dat bir cu fugiții

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Eduard Gherasim (20 de ani), din comuna Ipotești, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. În primă instanță, Judecătoria Dorohoi l-a condamnat pe tânăr la trei ani de închisoare cu executare. Decizia magistraților suceveni este una definitivă.

Accidentul mortal a avut loc pe 14 octombrie 2020, când Eduard Gherasim conducea un autoturism Audi închiriat pe DN 29C, care leagă orașul Bucecea de orașul Siret. Pe raza localității Cândești, tânărul a izbit cu mașina un bărbat de 49 ani, din localitate, care circula pe marginea șoselei lângă o bicicletă, cu două vaci. În urma impactului, localnicul a suferit mai multe leziuni grave și a murit în scurt timp, în ciuda eforturilor făcute de cadrele medicale care au încercat să-l salveze.

Când a realizat ce a făcut, suceveanul a părăsit locul accidentului, însă polițiștii botoșăneni au efectuat mai multe investigații și l-au identificat. După ce au adunat mai multe probe, anchetatorii au descins la locuința lui și l-au reținut. Cercetările aveau să arate că în cele patru zile care s-au scurs de la producerea accidentului și până la capturarea lui, tânărul și-a procurat elementele de caroserie auto, pe care le-a asamblat personal, cele avariate aruncându-le în încercarea de a ascunde urmele accidentului. Arestat preventiv în primă fază, Eduard Gherasim a fost plasat ulterior în arest la domiciliu.

Adauga comentariu