Un tânăr fără permis a fost reținut pentru că s-a apucat că conducă o mașină radiată din anul 2013

La data de 8 martie 2020, în jurul orei 04.30, o patrulă din cadrul Secției nr.10 de Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177C, pe raza comunei Capu Câmpului, autoturismul condus de un localnic de 20 de ani.

În urma verificării documentelor mașinii, poliţiştii au constatat faptul că numărul de înmatriculare din certificat nu corespunde cu numărul de pe plăcuțele de înmatriculare.

Astfel, fiind făcute verificări în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto, vehiculul este radiat din circulaţie din data de 8 noiembrie 2019 de către autoritățile belgiene, iar numerele de pe plăcuțele de înmatriculare au aparținut altui autovehicul radiat din circulație la data de 16 septembrie 2013, tot de autoritățile belgiene.

Șoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.          

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”. Tânărul a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu