Un tânăr a murit într-un accident rutier al cărui autor nu poate fi stabilit de anchetatori la aproape cinci ani distanță de la producerea tragediei

La finele anului trecut, Judecătoria Gura Humorului l-a achitat pe inculpatul Florin Ioniceanu (27 de ani) în dosarul penal în care acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Decizia magistraților humoreni nu este totuși una definitivă.

Dosarul în care a fost trimis Florin Ioniceanu este unul extrem de complicat. Încă de la început, polițiștii și procurorii au fost puși în imposibilitatea de a stabili cu exactitate cine a fost autorul unui accident mortal produs la data de 8 iunie 2014 în orașul Gura Humorului.

În dimineața zilei respective, doi tineri au fost implicați într-un grav accident de circulație după ce au făcut mai multe ture cu un autoturism Ford Mondeo pe străzile din Gura Humorului. Florin Ioniceanu și Ionuț Cojocaru, în vârstă de 25 de ani la vremea respectivă, au condus pe rând mașina prin Gura Humorului, iar în cele din urmă vehiculul a fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul lui Cojocaru și rănirea gravă a lui Ioniceanu. Acesta din urmă a susținut încă de la început că tânărul ce și-a pierdut viața s-ar fi aflat la volanul automobilului în momentul producerii impactului.

Concret, pe la ora 04.00 a zilei de 8 iunie 2014, autoturismul Ford Mondeo se afla la intrarea în orașul Gura Humorului dinspre Frasin. De pe o stradă laterală și-a făcut apariția un camion al cărei remorci a fost lovită de vehiculul în care se aflau cei doi tineri, mașina lovind ulterior un stâlp de iluminat public, un indicator rutier, un alt automobil, un parapete metalic, iar în final s-a oprit pe cupolă.

Dacă Ionuț Cojocaru a murit pe loc, Florin Ioniceanu s-a ales cu leziuni grave având nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Conform expertizei tehnice, mașina cu care se deplasau cei doi avea o viteză de aproape 160 km/h. În plus, în momentul producerii accidentului, Ioniceanu avea o alcoolemie de 0,95 g/l alcool pur în sânge.

Contestația din acest dosar a fost înregistrată pe rolul Curții de Apel Suceava având primul termen la data de 18 februarie 2019.

Sursa foto: www.monitorulsv.ro

Adauga comentariu