Un tânăr plasat sub control judiciar a spart o frizerie

La data de 21 februarie 2019, la ora 23.10, polițiștii Compartimentului de Siguranță Publică din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc l-au legitimat pe Ștefan Valentin Petre (19 ani), din localitate, persoană aflată sub incidența măsurii de control judiciar, în timp acesta ce se deplasa pe strada Bogdan Vodă din municipiu.

Fiind întrebat despre motivul prezenței sale în zonă, Ștefan Valentin Petre a declarat faptul că a aflat că la scurt timp în urmă, persoane pe care le cunoaște după nume au furat din interiorul unei frizerii din Câmpulung Moldovenesc aparate de tuns și o sumă de bani și că era în căutarea unei patrule de poliție pentru a anunța furtul.

Tânărul a condus patrula de siguranță publică la punctul de lucru al SCM Deia Câmpulung Moldovenesc, unde polițiștii au constatat că una din ferestrele imobilului este deschisă. În urma cercetărilor făcute la fața locului s-a stabilit faptul că din interior au fost furate două aparate de tuns și suma de 185 de lei. Analizând urmele de încălțăminte de pe pardoseală, în interiorul frizeriei, s-a constatat faptul că acestea corespund încălțărilor purtate de Ștefan Valentin Petre.

Polițiștii au stabilit că în seara zilei de 21 februarie a.c., în jurul ora 22.45, tânărul a fost ajutat de Gelu Andrei Popițanu (34 de ani), din municipiul Câmpulung Moldovenesc, să escaladeze fereastra SCM Deia pe care au găsit-o deschisă. Petre a pătruns în interior de unde a sustras 185 de lei și două aparate de tuns Philips în valoare de 100 de lei fiecare. Prejudiciul în valoare de 385 de lei a fost recuperat. 

Individul, aflat sub control judiciar, a fost reținut pentru 24 de ore fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava, în timp ce Popițanu va fi cercetat în stare de libertate.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

 

Adauga comentariu