Un tânăr recidivist a ajuns în arest după ce s-a îmbătat și s-a luat la întrecere cu polițiștii pe terenurile agricole din Vicovu de Jos

Aseară, pe la ora 19.30, polițiștii din Gălănești au fost informați despre faptul că un tânăr din Vicovu de Jos, respectiv Costică Calancea (23 de ani), conduce un autoturism fiind beat. La scurt timp, oamenii legii au identificat în trafic autoturismul marca Mercedes Benz reclamat. Acesta circula din sens opus față de direcția mașinii de poliție, respectiv dinspre DN 2E Vicovu de Jos spre zona denumită popular „Câmp” din localitate.

Polițiștii au încercat să oprească mașina respectivă pornind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei.

Mașina în cauză a încetinit și a oprit pe partea dreaptă a drumului. În momentul în care polițiștii au ieșit din autospecială și se îndreptau de autovehiculul Mercedes Benz, șoferul mașinii oprite a dat brusc cu spatele câțiva metri, a virat la dreapta și a plecat în viteză circulând pe un drum comunal neclasificat înspre terenurile agricole din zonă.

 

În aceste condiții polițiștii au pornit în urmărirea Mercedes-ului pe o distanță de mai mulți kilometri. În timpul urmăririi, fugarul a schimbat direcția de deplasare de mai multe ori. Acesta a circulat cu viteză pe mai multe drumuri de exploatare agricolă, iar pe urmă a luat-o direct pe terenurile agricole arate de pe raza comunei Vicovu de Jos. Din cauza terenului accidentat, polițiștii l-au pierdut pe fugar.

 

Polițiștii au urmărit urmele lăsate de mașina fugarului pe terenurile agricole, iar după vreo trei kilometri cel urmărit a pătruns pe un drum comunal neclasificat. La vreo 50 de metri de locuința tatălui lui Costică Calancea a fost identificată mașina parcată pe partea dreaptă a drumului. Autoturismul prezenta mai multe avarii în partea din față, iar ambele plăcuțe cu numere de înmatriculare au fost rupte.

 

După ce seria de șasiu a fost verificată în bazele de date ale Poliției s-a constatat faptul că mașina găsită este chiar cea urmărită.

În curtea locuinței lui G.C. a fost observat atât proprietarul cât și fiul acestuia, respectiv Costică Calancea. În acest timp, tânărul de 23 de ani a ieșit de mai multe ori în drumul public fără a coopera cu polițiștii. Individul era agresiv, agitat și părea a fi beat. Văzând că nu pot comunica cu tânărul, polițiștii au solicitat sprijinul unei patrule de poliție din Marginea.

 

După ce a sosit și al doilea echipaj de poliție, Costică Calancea a continuat să fie recalcitrant și agresiv verbal cu oamenii legii. În aceste condiții polițiștii l-au imobilizat și încătușat forțat pe individ, pe drumul public din fața casei. Pe urmă, tânărul a fost introdus într-o mașină de poliție. Acestuia i s-a solicitat să sufle în aparatul etilotest, dar a refuzat.

Ulterior, în timp ce era transportat spre spitalul din Rădăuți, Calancea le-a spus polițiștilor că dorește să fie testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ajuns la spital, individul a refuzat prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

După ce polițiștii au mai efectuat câteva verificări în bazele de date au constatat faptul că individul nu are permis de conducere și se află în stare de recidivă postexecutorie fiind condamnat, pentru comiterea în mod repetat de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Costică Calancea a fost reținute pentru 24 de ore, fiind depus în arest.           

Adauga comentariu