Un tânăr rupt de beat și fără permis de conducere a furat o mașină din fața unei case din Rădăuți

La data de 28 decembrie 2019, la ora 15.32, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost anunțată prin 112 despre faptul că pe strada Salcâmilor din localitate s-a furat o maşină.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului l-au găsit pe apelant, un localnic de 43 de ani, care a declarat faptul că a parcat mașina cumnatului său în fața casei, iar în momentul în care a coborât din vehicul i-au căzut cheile pe scaunul șoferului, fără ca el să-și dea seama, după care a intrat în imobil. După aproximativ două minute, când a ieșit, a observat că autoturismul nu mai este în locul în care l-a lăsat.

Până la sosirea echipajului de poliție mașina a fost oprită de apelant la volanul acesteia aflându-se un tânăr de 22 ani din municipiul Rădăuți.

Acesta a fost dus la sediul poliției, unde în urma interogării bazelor de date ale poliției s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Deoarece mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducere pe drumurile publice a autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

 

Adauga comentariu