Un tânăr s-a ales cu un dosar penal pentru două infracțiuni după ce s-a izbit cu mașina într-o bordură

La data de 7 iunie 2021, în jurul orei 00.20, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică (BOP) Suceava a observat pe strada Curtea Domnească un autoturism Volkswagen Passat care avea un mers sinuos. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii fiind solicitat și un alt echipaj din cadrul BOP aflat în zonă. Autoturismul a circulat pe strada Mărăști spre Baia Comunală virând spre strada Veronica Micle, unde a intrat cu roata stângă în bordură ocazie cu care s-a spart cauciucul și s-a distrus janta.

Mașina a mai circulat încă 50 de metri, iar cei doi ocupanți din autoturism au abandonat vehiculul cu motorul pornit și farurile pornite fugind printre blocuri. Cei doi au fost prinși și s-a constatat că automobilul a fost condus de Andrei Sudureac (22 de ani), din comuna Ipotești.

Întrucât acesta mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,76 mg alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia verificărilor făcute în bazele de date s-a constatat că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Andrei Sudureac a fost dus la Spitalul Județean Suceava, unde i-a fost recoltată o singură mostră biologică în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, individul refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

Ulterior, acesta a fost dus la sediul Poliției Municipiului Suceava, unde a fost întocmit proces – verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucratorii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Andrei Sudureac a prezentat actele autoturismului mai sus menționat, iar cu ocazia verificărilor s-a constatat că ITP-ul autoturismului este expirat din data de 7 februarie 2021, iar asigurarea RCA din data de 4 iunie 2021.

Tânărul a fost amendat cu a 1.305 lei pentru ITP expirată și cu 1.000 de lei pentru RCA cu valabilitate expirată, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.

 

Adauga comentariu