Un taximetrist a fost reținut pentru 24 de ore după ce a amenințat cu pistolul doi adolescenți

La data de 5 ianuarie 2022, în jurul orei 15.30, la sediul  IPJ  Suceava s-au  prezentat doi tineri de 19 și 16 ani, ambii  din municipiul Suceava, care au reclamat faptul că, în seara de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 19.50,  în timp ce se aflau pe strada Păcii, din cartierul Budujeni, șoferul unui taxi a oprit în dreptul lor și fără niciun  motiv le-ar fi arătat pe geam un pistol, pe care-l ținea în mână, cu intenția vădită de a-i speria.

Taximetristul, pe care cei doi nu-l cunoșteau a început să râdă în momentul în care aceștia s-au retras câțiva pași, după care și-a continuat deplasarea spre strada Eroilor. Ulterior, cei doi tineri susțin că au auzit și sunetul unui foc de armă chiar dacă vehiculul nu mai era în raza lor vizuală. Cei doi nu au putut perciza dacă sunetul auzit a fost specific unui foc de armă sau unei petarde.  

Din cele declarate de cei doi tineri a reieșit faptul că aceștia nu se află în conflict cu alte persoane și consideră evenimentul  ca fiind unul spontan, ca urmare a stării euforice în care se afla autorul. De asemenea, tinerii nu au putut preciza tipul de armă sau dacă aceasta era una artizanală sau de jucărie.

Din primele date a reieșit că autovehiculul era un taxi de culoare galbenă, model scurt, posibil marca Fiat, iar șoferul avea în jur de 30 de ani, era brunet, tuns scurt, constituție corpolentă, fără semne distinctive. Cei doi reclamanți nu au reținut alte date cu privire la autovehicul sau semnalmentele autorului, din cauza stării emoționale în care se aflau și a întunericului. 

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de „uz de armă fără drept” și „amenințare”.

În urma investigațiilor făcute de polițiști s-a stabilit că autorul faptelor este Gheorghiță-Marius Iacob, din municipiul Suceava.

Astfel, în urma probelor administrate la dosar, Judecătoria Suceava,a emis două mandate de percheziție domiciliară, la imobilele aparținând taximetristului.

La data de 23 ianuarie 2022, au fost puse în aplicare mandatele de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost găsite un pitol de calibru 9 milimetri, un pisto cu aer comprimat de calibru 4,5 milimetri și o armă de vânătoare. 

Fiind verificat în bazele de date a reieșit că Gheorghiță-Marius Iacob nu figurează ca deținător legal de arme letale sau neletale.

De asemenea, au fost verificate și armele găsite cu ocazia perchezițiilor însă fără rezultat.

Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului Gheorghiță-Marius Iacob sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, „uz de armă fără drept”, „amenințare” și „contrabandă calificată”.

Adauga comentariu