Un timișorean care a provocat un accident mortal în Suceava, fiind beat și neavând permis, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Adrian Lucian Maievschi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă” , „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, „conducere a unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere”, „punere în circulaţie şi conducere a unui autovehicul neînmatriculat”.

Termenul de supraveghere stabilit este de patru ani. 

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Timişoara sau Primăriei comunei Giroc, județul Timiș, pe o perioadă de 90 de zile.

Inculpatul trebuie să îi plătească tatălul victimei suma de 8.000 de lei cu titlu de daune materiale și suma de 20.000 de euro cu titlul de daune morale, mamei victimei suma de 20.000 de euro cu titlu de daune morale, primului frate al victimei suma de 10.000 de euro cu titlu de daune morale, celui de-al doilea frate al victimei suma de 10.000 de euro cu titlu de daune morale, celui de-al treilea frate al victimei suma de 10.000 de euro cu titlu de daune morale, primei surori a victimei suma de 9.209,83 lei cu titlu de daune materiale ( reprezentând cheltuieli înmormântare, parastase tradiţionale + contravaloare raport de necropsie) şi suma de 10.000 de euro cu titlu de daune morale, celei de-a doua surori a victimei suma de 10.000 de euro cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 27 decembrie 2019, în jurul orei 14.30, Adrian Lucian Maievschi (43 de ani la acea vreme), din municipiul Timișoara, fără a avea permis de conducere valabil și fiind beat (1,23 g/l alcool pur în sânge), a condus un autoturism marca Ford Mondeo, neînmatriculat, pe DJ 209G, pe raza localității Paltin, comuna Brodina. La un moment dat, într-o curbă la stânga, circulând cu o viteza de 106 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteză era de 50 km/h, a pierdut controlul mașinii și a ieșit în afara drumului. După ce a părăsit partea carosabilă, autoturismul a intrat în coliziune cu un gard de lemn, iar pe urmă s-a răsturnat pe cupolă. În urma accidentului a rezultat rănitea șoferului și decesul pasagerului din mașina condusă din Maievschi.

Mașina implicată în evenimentul rutier figura ca fiind radiată din data de 5 septembrie 2019.

După ce șoferului i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În prima probă de sânge a fost descoperită o alcoolemie de 1,23 g/l alcool pur în sânge, iar în a doua probă de sânge a fost descoperită o alcoolemie de 1,06 g/l alcool pur în sânge.

 

Adauga comentariu