Un tractorist beat a ajuns în arestul IPJ Suceava după ce i-a dat cu un levier în cap pietonului pe care îl acroșase cu autovehiculul

Ieri, 9 decembrie 2021, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Vasile Moroșan (68 de ani) pentru săvârșirea infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

La data de 3 decembrie 2021, în jurul orei 15.45, inculpatul conducea pe drumul comunal din localitatea Ciprian Porumbescu un tractor neînmatriculat/neînregistrat. La un moment dat, tractoristul l-a acroșat pe G.S., în zona fesieră. Victima se deplasa în calitate de pieton pe drumul comunal. După ce a fost lovit de tractor, G.S. a luat o piatră și a spart parbrizul tractorului. Pe urmă, inculpatul l-a alergat pe G.S. și când a ajuns în dreptul cimitirului ortodox din localitate l-a lovit din spate pe G.S. cu un levier în cap, iar pe urmă s-a urcat înapoi în tractor și s-a dus acasă. 

Pentru leziuni corporale suferite, victima necesită un număr de 11-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. 

Ulterior a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentratie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde acesta a refuzat a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

„La data agresiunii, leziunile nu au pus în primejdie viața victimei . Pe suprafața corpului nu prezintă leziuni produse de către un vehicul în mișcare (tractor), nu necesită zile de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Faţă de inculpat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, începând cu data de 8 decembrie 2021, ora 17.40, până la data de 9 decembrie 2021, ora 17.40. Prin ordonanţa procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpat.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Adauga comentariu