Un tractorist din Todirești a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru că un bărbat i-a căzut din remorcă și a murit

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe inculpatul Mihai Coștiug la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Inculpatul este obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Suceava, la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Suceava sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Suceava sau în cadrul Primăriei comunei Todireşti, județul Suceava, pe o perioadă de 60 de zile, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Suceava.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, la data de 4 aprilie 2019, pe la ora 16.00, Mihai Coștiug (37 de ani - la acea dată), din comuna Todirești, conducea un tractor cu remorcă pe un drum comunal neclasificat din localita Părhăuți, comuna Todirești, dinspre DJ 178 A spre zona agricolă a satului. În remorca tractată, încărcată cu gunoi, erau transportate și două persoane, printre care și Dumitru C. (68 de ani). În momentul în care tractorul a ajuns în apropierea locuinței lui Dumitru C., acesta a căzut pe partea carosabilă.  

În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni traumatice grave fiind preluat de un echipaj medical SMURD și transportat la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava unde, în urma evaluării medicale, a fost diagnosticat cu „politraumatism prin cădere, fractură bazin, hematom retroperitoneal, contuzie genunchi bilateral”.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, pe la ora 19.00, Poliția municipiului Suceava a fost informată de către personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava despre faptul că Dumitru C. a decedat.

Atunci s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care se efectuează urmărirea penală, din infracțiunea de „vătămare corporală din culpă” în  infracțiunea de „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu