Un traficant de droguri care transporta heroină de un milion de euro a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Polițiștii suceveni l-au băgat în Penitenciarul Botoșani după ce a fost extrădat din Ucraina

La data de 14 iunie 2021, la ora 14.30, Ozdemir Salih (68 de ani), din Istanbul – Turcia a fost introdus în Penitenciarul Botoșani.

Pe numele acestuia, la data de 15 noiembrie 2017, Tribunalul Giurgiu a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea prin care a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „instigare la trafic de droguri de mare risc”.

Turcul s-a sustras de la punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea motiv pentru care a fost dat în urmărire la nivel național și internațional. Acesta a fost arestat în Ucraina, iar la data de 14 iunie 2021, a fost extrădat din Ucraina (Porubne), fiind preluat de o escortă din cadrul IPJ Suceava SIC și depus în Penitenciarul Botoșani.

La data de 20 octombrie 2015, doi bărbați au fost prinși în timp ce traversau județul Giurgiu cu o mașină încărcată cu heroină. Cei doi aduceau din Bulgaria 17,6 kilograme de droguri și urmau să ajungă cu ele în Germania.

Cei doi traficanți, Ion Ilie și Ozdemir Salih, au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc și instigare la trafic de droguri de mare risc și instigare la trafic internațional de droguri de mare risc.

Cei doi au fost surprinși în flagrant pe raza localității Giurgiu, în timp ce transportau disimulat, în caroseria autoturismului, 44 de pachete de diverse forme care conțineau cantitatea de 17,6 kilograme de heroină.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ un milion de euro.

Adauga comentariu