Una dintre puținele reușite ale primarului Lungu: „Valoarea facturilor la energia electrică a scăzut de 3,5 ori”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, nu se poate lăuda cu foarte multe reușite în cei 14 ani în care a deținut fotoliul de edil șef al urbei sucevene. Totuși, unul dintre proiectele pentru care poate fi lăudat este cel al iluminatului public. În ultimii ani, în municipiu au fost înlocuite 4.311 corpuri de iluminat cu corpuri tip LED – energie verde și a unui sistem de telegestiune, cu ajutorul cărora factura la energia electrică a scăzut de 3,5 ori.

„Această investiție este un mare câștig pentru municipalitate întrucât valoarea facturilor la energia electrică a scăzut de 3,5 ori”, a menționat primarul Ion Lungu.

Concret, înainte ca iluminatul public din municipiul să fie modernizat, factura la curent ajungea la peste 250.000 de lei pe an, iar în prezent valoarea ei abia depășește 70.000 de lei.

Primăria municipiului Suceava a reușit să modernizeze iluminatul public din oraș prin intermediul unui proiect finanțat în mare parte din fonduri elvețiene. Valoare proiectului a fost de 15.832.275,3 lei, din care un procent de 85% a reprezentat investiția elevețienilor.

„Consider că este viabilă varianta propusă de ei, în condiţiile în care anual cheltuim 300.000 de euro cu reparaţii şi întreţinere la iluminatul public. Primim aproape patru milioane de euro gratuit de la elveţieni, iar contribuţia noastră este echivalentul sumei pe care o folosim în doi ani, pe reparaţii şi întreţinere. Este mai scumpă investiţia iniţială, dar durata de viaţă este mai mare la iluminatul cu LED-uri şi au şi o intensitate luminoasă mai mare”, declara în 2013 primarul Lungu.

Adauga comentariu