Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a intrat în Top 10 universități din România

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) se situează pe locul 10 în Topul universităților din România, conform clasamentului realizat de către QS University Rankings (EECA 2021), urcând o poziție prin comparație cu anul precedent. 

Este remarcabil faptul că USV se situează pe poziția a II – a la nivel național în ceea ce privește numărul de citări raportat la numărul de publicații, după Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, și pe poziția 68 la nivel regional (o urcare cu 12 locuri față de anul trecut), ceea ce confirmă, din nou, înalta calitate a cercetării din USV și aprecierea de care rezultatele cercetătorilor suceveni se bucură în comunitatea internațională.

De asemenea, este notabilă clasarea USV pe locul al III – lea la nivel național în ceea ce privește ponderea cadrelor didactice din străinătate, primele poziții fiind adjudecate de Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași.

Reliefăm, în egală măsură, scorul maxim (100) pe care USV l-a înregistrat la indicatorul care măsoară ponderea cadrelor didactice care dețin titlul de doctor, precum și locul al II – lea în ceea ce privește ponderea studenților străini.

Adauga comentariu