Unul dintre tâlharii care au lăsat fără telefoane doi adolescenți în parcul Șipote este lăsat în libertate, fiind plasat sub control judiciar. Celălalt inculpat va mai sta o vreme după gratii

Inculpații Elvis Stan și Akbar Ioan Biriș care sunt arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată” și-au încercat norocul cerând judecătorilor să-i elibereze din arest.

În cazul inculpatului Elvis Stan, Judecătoria Suceava a admis cererea acestuia privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a acestei decizii.

Odată cu aplicarea măsurii controlului judiciar, inculpatul va trebui să respecte mai multe obligații.

În cazul inculpatului Akbar Ioan Biriș, Judecătoria Suceava a respis cererea acestuia privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai ușoară.

Părțile din dosar pot contesta decizia în termen de 48 de ore de la comunicarea acesteia.


Vă amintim că, pe la mijlocul lunii martie 2021, doi tineri au fost tâlhăriți, în mijlocul zilei, în parcul Șipote din municipiul Suceava.

Paul G. și Călin N., ambii de 17 ani, se plimbau prin Parcul Șipote când au fost abordați de doi tineri de etnie rromă, care le-au cerut telefoanele pentru a da un telefon.

Cei doi adolescenți au refuzat, însă au început să fie amenințați, rromi spunându-le că îi vor tăia cu cuțitul dacă nu le înmânează telefoanele.

Speriați, cei doi băieți au dat telefoanele și au rupt-o la fugă, oprindu-se direct la Poliție, reclamând ce au pățit.

După circa o lună de zile, polițiștii suceveni au dat de urma făptașilor și s-a început urmărirea penală față de Akbar - Ioan Biriș (28 de ani), din municipiul Fălticeni, și Elvis Stan (24 de ani), din comuna Pătrăuți. Așadar, în cazul celor doi au demarat cercetările pentru săvârșirea a două infracțiuni de „tâlhărie calificată”.

La data de 8 aprilie 2021, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Suceava, au fost efectuate două percheziții domiciliare la adresele inculpaților sus-menționați.

La aceeași dată, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentați la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Pe urmă, propunerea de arestare preventivă a fost acceptată, iar Biriș și Stan au fost depuși în arestul IPJ Suceava. 

(FOTO: Akbar Ioan Biriș)

Adauga comentariu