Unul dintre tinerii care au încercat să violeze o minoră pe bancheta unei mașini nu va face pușcărie, în timp ce colegul său a fost condamnat la trei ani și 11 luni de închisoare

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Marius Titianu (24 de ani) la trei ani și 11 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată” și „tentativă la viol”.

Magistrații au fost mai indulgenți cu inculpatul Ion Ștefan Burcă (17 ani) față de care au considerat că aplicarea măsurii educative a internării acestuia într-un centru educativ pe o perioadă de 10 luni este suficiență pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la viol”.

Magistrații îl obligă pe Marius Titianu să plătească victimei suma de 2.000 de lei, reprezentând despăgubiri materiale – contravaloarea telefonului furat şi suma de 3.000 euro, reprezentând daune morale pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”. De asemenea, Titianu și Burcă sunt obligați să îi plătească tinerei 15.000 de euro reprezentând daune morale pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă la viol”.

Victima va primi înapoi o geacă de culoare neagră cu inscripţia „BERSHKA”, două chei metalice, bunuri ridicate de la inculpatul Ioan Ştefan Burcă şi depuse la camera de corpuri delicte a IPJ Suceava.

De asemenea tânăra va primi înapoi și un sutien de culoare roşie, un tricou negru, o pereche de pantaloni tip blue jeans, o pereche de pantofi sport confecţionaţi din piele sintetică şi material textil, care au fost ridicate de la ea.

Ion Ștefan Burcă își va primi înapoi telefonul marca Iphone, care i-a fost confiscat la data de 21 ianuarie 2021 după ce domiciliul său a fost percheziționat.

Părțile din dosar au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Până când va fi luată o decizie definitivă, cei doi inculpați vor mai sta în arestul IPJ Suceava, fiind arestați preventiv.


Vă amintim că, la data de 19 ianuarie 2021, după miezul nopții, Marius Titianu (24 de ani), din municipiul Suceava, Ion - Ștefan Burcă (17 ani) și A.U. (18 ani), ambii din comuna Șcheia, au vorbit la telefon cu I.C. (16 ani), din comuna Ciprian Porumbescu, pentru a se plimba împreună cu un autoturism marca Volkswagen Passat. Autoturismul folosit este al lui A.U., pe care acesta l-a condus în momentul comiterii faptei penale.

Se pare că, după ce au sunat-o pe adolescentă, s-au dus la domiciliul acesteia. Ionela C. a urcat de bunăvoie în mașina în care se aflau cei trei. Pe urmă, A.U. i-a plimbat pe Ionela C., Marius Titianu și Ion - Ștefan Burcă prin mai multe localități de pe raza municipiului Suceava, a comunei Șcheia și în satul Mihoveni.

Când au ajuns prin Mihoveni, aflându-se pe drumul de întoarcere spre comuna Ciprian Porumbescu, Titianu și Burcă au exercitat presiuni și acte de violență asupra adolescentei cu scopul de a o forța să întrețină raporturi sexuale cu ei.

Tânăra a ripostat și s-a apărat cum a putut de cei doi, care au reușit să îi rupă mai multe articole vestimentare ale victimei.

La intrarea în comuna Ciprian Porumbescu, la o distanță de aproximativ cinci kilometri de locuința victimei, aceasta i-a cerut șoferului să oprească mașina. Atunci, tânăra a ieșit din autoturism și a luat-o la fugă pe un teren agricol, fiind îmbrăcată sumar.

După evenimentul care s-a sfârșit în jurul orei 02.00, tânăra a ajuns la Spitalul Județean Suceava unde a primit îngrijiri medicale. Pe la ora 17.00, minora a fost externată din unitatea spitalicească. Inițial, tânăra nu voia să colaboreze cu oamenii legii spunând că nu îi cunoaște pe cei trei indivizi cu care s-a plimbat în toiul nopții.

Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal și au fost găsite pe corpul său urme de violență care ar putea fi produse în urma unei tentative de viol. Aceasta nu prezenta urme specifice de contact sexual recent.

DGASPC Suceava a fost informat cu privire la evenimentul acesta. Se pare că părinții victimei sunt plecați la muncă în străinătate, iar după ce Titianu și Burcă au încercat să o violeze, tânăra s-a dus la domiciliul unei rude.

Adauga comentariu