UPDATE Mașina incendiată intenționat în Rădăuți îi aparține unui polițist de frontieră premiat pentru lupta dusă împotriva contrabandiștilor de țigări

UPDATE: Mașina incendiată azi noapte la Rădăuți îi aparține polițistului de frontieră Cristian Bostă de la Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. În vârstă de 35 de ani, el lucrează în cadrul STPF Suceava – Compartimentul Sprijin Operativ.

În perioada iunie 2018 – iunie 2019, în urma acţiunilor şi misiunilor desfăşurate, poliţistul de frontieră sucevean a participat la constatarea a 24 fapte penale, din care 18 de contrabandă, fiind ridicate în vederea confiscării 185.360 pachete cu ţigări provenite din activităţi de contrabandă, în valoare de aproape 2,2 milione lei şi 11 autoturisme în valoare de 100.000 lei.

Totodată, ofiţerul a reuşit capturarea celor mai mari cantităţi de ţigări de la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. Decretată prin Ordin al ministrului nr. 78/2018, Ziua Ministerului Afacerilor Interne s-a sărbătorit pentru prima dată anul trecut, când 29 de angajaţi din structuri operative ale inspectoratelor generale ale MAI au primit emblema şi placheta de onoare a ministerului, pentru participarea la misiuni de salvare de vieţi.

„Ultima mea zi la MAI am petrecut-o aşa cum mi-am dorit mereu: alături de oameni! M-am simţit ca într-o familie, sentiment care consider că defineşte cu adevărat acest minister”, a scris Carmen Dan într-un mesaj postat pe reţelele de socializare adăugând că: „Pentru faptele lor le-am acordat cele mai importante distincţii ale MAI: emblema de onoare şi placheta de onoare. Şi am mai avut grijă să le fie acordat, acolo unde a fost nevoie, chiar din rezerva ministrului, şi un spor la salariu. Merită din plin! M-am bucurat că am avut şansa să-i cunosc pe aceşti oameni minunaţi la care mă voi gândi mereu cu drag!”.


Noaptea trecută, pe la ora 23.30, militarii Detașamentului de Pompieri Radăuți au intervenit cu o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în municipiul Rădăuți.

La sosirea echipajului, ardea partea din față a mașinii, cu pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului.

Incendiul a fost stins la ora 00.05.

Mașina a ars în proporție de 40%, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Adauga comentariu