UPDATE Un individ, care a aplicat o corecție fizică unei patrule de poliție, a ajuns în beciul IPJ Suceava. Parul agresorului a distrus și autospeciala de poliție

Astăzi, Judecătoria Fălticeni a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni privind luarea măsurii arestului preventiv față de Cătălin Chisăliță Macovei pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”.

La data de 14 februarie 2021, în intervalul orar 17.30 - 19.30, în timp ce se afla pe o stradă din Dolhasca, în apropierea locuinţei sale, Cătălin Chisăliță Macovei i-a bătut pe doi agenți de poliție, care se aflau în timpul programului de muncă. Mai exact, unul dintre oamenii legii a fost lovit cu o bâtă de lemn la nivelul toracelui, în partea stângă, iar celălalt a fost lovit cu pumnul la nivelul feței. Primul polițist a avut nevoie de 3 - 5 zile de îngrijiri medicale, iar cel de-al doilea de 4 - 6 zile de îngrijiri medicale.

După ce polițiștii au fost bătuți, agresorul, având în mâna bâta de lemn, a atacat mașina de poliție. Bărbatul a distrus oglinda stânga față și geamul portierei stânga față. Prejudiciul a fost estimat la circa 1822,82 de lei.

Pe urmă, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

sursa foto: Facebook/ Cătălin Chisalita

Adauga comentariu