UPDATE Valutist împușcat în cap de fratele său chiar în centrul Sucevei

Un incident extrem de grav s-a produs în această dimineață în parcarea de la Piața Mare din centrul municipiului Suceava. Pe la ora 11.00, polițiștii suceveni au primit un apel prin 112 din partea lui Constantin Onuț (43 de ani), din comuna Drăgoiești, care a reclamat faptul că a fost împușcat de fratele său, Ilie Onuț (45 de ani), tot din Drăgoiești.

Cei doi au câte o casă de schimb valutar chiar în parcarea de la Piața Mare și obișnuiesc să se certe adesea din cauza prețului cu care unul sau celălalt schimbă valută.

La fața locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică, care a observat cum apelantul Constantin Onuț primea îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD. Acesta a declarat faptul că a avut un conflict verbal cu fratele său, Ilie Onuț, cu puțin timp în urmă, de la locul în care și-au plasat prețurile la valută.

Frații Ilie Onuț (stânga) și Costel Onuț (dreapta). FOTO Facebook/ Ilie Onuț, Costel Onuț

Cearta dintre cei doi a escaladat rapid, iar, la un moment dat, Ilie Onuț care se afla în mașina sa l-a amenințat cu pistolul, după care a tras cu un pistol cu bile de cauciuc o singură dată catre fratele său.

                                                           Valutistul Costel Onuț

La fața locului au rămas două patrule din cadrul Biroului Ordine Publică pentru asigurarea locului faptei și o echipă operativă din cadrul Biroului Investigații Criminale, solicitându-se intervenția lucrătorilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava pentru continuare cercetărilor la fața locului.

În urma audierilor și a administrării de probe, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Ilie Onuț pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de armă fără drept, violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Hoții au încercat să-i spargă mașina lui Ilie Onuț, la începutul acestui an

La începutul acestui an, mașina valutistului Ilie Onuț, care se relaxa la saună, a fost spartă de mai mulți indivizi înarmați cu răngi. Totul s-a întâmplat ziua-n amiaza mare, chiar la strada principală, în apropiere de Baia Publică din municipiul Suceava. Proprietarul vehiculului a declarat că autorii nu au reușit să-i sustragă nimic din portbagaj.

La data de 2 februarie 2018, la ora 18.40, Poliția municipiului Suceava a fost anunțată prin 112 de Ilie Onuț, proprietarul unei case de schimb valutar din zona Pieței Centrale, că în cursul acelei zile, în intervalul orar 15.30–18.30, persoane necunoscute au încercat să sustragă bunuri din autoturismul BMW prin forțarea portbagajului. Se pare că patru indivizi cu cagule și înarmați cu răngi au încercat să deschidă portbagajul BMW-ului în speranța de a găsi bani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că autoturismul BMW este proprietatea SC Iltrans SRL, administrată de Ilie Onuț și a fost găsit parcat pe strada Mihai Eminescu din municipiul Suceava. Din declarațiile valutistului rezultă că la data de 2 februarie 2018, în intervalul orar 15.30 – 18.30, în timp ce se afla în incinta Băii Publice de pe strada Mihai Eminescu, autori necunoscuți, prin folosirea unui obiect contondent, au forțat capota autoturismului în zona sistemului de închidere, încercând să-l deschidă, dar nu au reușit, provocând însă distrugeri la mașină.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal privind tentativa la infracțiunea de furt calificat.

Adauga comentariu