UPDATE VIDEO Mega Tiroliana „La Palma” este la un pas de a-și închide activitatea. Proprietarul terenului pe care este amplasată cea mai lungă tiroliană din România a „furat” ideea de afacere și încearcă să-și saboteze chiriașul

Mega Tiroliana „La Palma", din Pasul Palma, care este cea mai lungă tiroliană din România, riscă să își închidă activitatea după circa patru ani de zile de la inaugurare.

Ion Halip, bărbatul care i-a închiriat terenul lui Ion Curea pentru a amenaja Mega Tiroliana „La Palma”, s-a gândit să „fure" ideea de afacere și să își construiască propria instalație de acest fel, puțin mai lungă decât cea a chiriașului. Conform lui Ion Curea, ar fi închiriat terenul pentru 10 ani.

În plus, din cauza unor calcule eronate, la coborâre, traseul tirolianei lui Halip ar fi dus direct în platforma betonată a unui pilon de-al primului sistem.

Pentru a rezolva problema, angajații lui Halip au distrus luni, 26 aprilie 2021, platforma care le stătea în cale fără a-l anunța pe Ion Curea. În cele din urmă, între Curea și Halip a izbucnit un conflict încheiat cu intervenția polițiștilor din zonă. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „amenințare” și „distrugere”. De asemenea, la data menționată, firul celei de-a doua tiroliene a fost ridicat.

Ion Curea nu știe cât va putea să mai continue activitatea tirolienei, deoarece atât el, cât și angajații săi sunt speriați și se simt în pericol pentru că ar fi fost amenințați chiar cu moartea de cei care se ocupă de noua tiroliană.

În plus, Halip a blocat accesul în zona platformei de aterizare cu mai multe bârne de lemn. În aceste condiții, turiștii sunt nevoiți să sară gardul sau să se strecoare printre bârne. În plus, Halip i-ar fi interzis lui Ion Curea să se mai apropie cu microbuzul, cu care sunt transportați turiștii și echipame ntele, de platforma de lansare.

„Momentan ne-a închis acolo, nu mai avem cum intra. Turiștii trebuie să treacă pe dedesubt, acolo sus ne-au interzis să mai urcăm. Accesul se face foarte greu, nu putem să ne desfășurăm treaba cum trebuie. Clientii trebuie să meargă sus pe jos. (...) Distanța aici este de nici trei metri, sus cred că sunt șase metri. (...) Cablul trecea fix pe deasupra și au tăiat cu fluxul cred că 30 de centimetri de beton”, a spus un angajat de-al lui Ion Curea.

La fața locului, reporterii Ziar de Suceava l-au găsit pe fiul lui Ion Halip, care le-a spus că tot ceea ce face este în regulă deoarece este proprietatea familiei sale.

UPDATE: În urma apariției articolului acesta, o persoana intitulată pe Facebook „Larissa Halip”, probabil membru al familiei Halip, și-a expus punctul de vedere cu privire la situația redactată.

În comentariul Larissei Halip, aceasta spunea că proprietarul terenului pe care este amplasată tiroliana în cauză i-ar fi închiriat lui Ion Curea proprietatea doar pentru trei ani, nu pentru 10. Așadar, pentru a lămuri situația, vom atașa mai jos contractul de închiriere al terenului.

De asemenea, individa îl acuza pe Ion Curea de neplata chiriei, având în vedere faptul că „a făcut miliarde acolo”. În contractul de închiriere se vede negru pe alb faptul că chiriașul avea obligația de a plăti 1.000 de lei pe an către Ion Halip, adică circa 83 de lei pe lună. Menționăm faptul că pe pagina de Facebook a Mega Tirolienei „La Palma” o coborâre cu tiroliana costă 50 de lei.
 

Adauga comentariu