UPDATE VIDEO Pedofilul din Parcul Municipal Vatra Dornei a murit la spital. Se efectuează cercetări cu privire la intervenția jandarmilor

Astăzi, în jurul orei 11.00, a fost declarat decesul pedofilului în vârstă de 55 de ani, din municipiul Vatra Dornei. Cauzele decesului urmează a fi stabilite.

Ieri, 19 iulie 2019, o patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret, a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacol, un bărbat a atins-o în mod indecent și repetat pe fiica sa, în vârstă de 13 ani și nouă luni.

Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză și i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identității. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare.

La scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Individul a fost stabilizat și transportat la spitalul din localitate.

O jandarmeriță i-a dat pedofilului cu spray lacrimogen în ochi, de la circa cinci centimetri distanță.

În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru „corupere sexuală a minorilor”. 

Se efectuează cercetări cu privire la intervenția jandarmilor

Urmează să se stabilească dacă jandarmii au intervenit conform procedurii și dacă jandarmerița va fi trasă la răspundere pentru că i-a aplicat spray lacrimogen, de la o distanță mai mică de 10 centimetri, presupusului pedofil. 

„În situația asta analizăm cu maximă seriozitate toate aspectele și vom concluziona când vom avea toate detaliile. Este o anchetă făcută atât de noi, cât și de organele abilitate, în speță Parchetul Militar”, a spus purtătorul de cuvânt al Inpectoratului Județean de Jandarmi Suceava, locotenentul colonel Bogdan Cornaci.

 

Adauga comentariu