Urmărire cu focuri de armă pentru oprirea unui șofer beat și agresiv

Ieri, în jurul orei 23.00, polițiștii din Vama au depistat în trafic un autoturism Volkswagen care nu avea montate numerele de înmatriculare în partea din față, motiv pentru care au făcut semn regulamentar de oprire. Mașina respectivă se deplasa pe DJ 176, pe direcția Argel – Vatra Moldoviței. La semnalul de oprire al polițiștilor, șoferul mașinii respective a virat imediat spre dreapta pe un alt drum. 

Oamenii legii au pornit semnalele acustice și luminoase și au început urmărirea șoferului suspect. „Cursa de urmărire” a avut loc pe mai multe drumuri pietruite din centrul satului Moldovița. La un moment dat, autoturismul Volkswagen a oprit.

În interiorul mașinii se afla pe scaunul din partea dreapta față, Constantin Lezeriuc (37 de ani), iar pe scaunul șoferului era Ovidiu Motogan (36 de ani), ambii din comuna Moldovița.

În urma testării cu aparatul etilotest, Constantin Lezeriuc avea o alcoolemie de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Acestuia i s-a adus la cunoștință că va fi condus la spitalul din Câmpulung Moldovenesc pentru recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, moment în care a declarat că nu știe cine a condus autovehiculul.

Ovidiu Motogan a devenit agresiv în momentul în care oamenii legii l-au legitimat. Acesta a încercat să fugă de la fața locului, motiv pentru care, după somația legală, polițiștii au fost nevoite să folosească arma din dotare trăgând un foc de avertisment în plan vertical.

Fugarul a fost imobilizat și încătușat, stabilindu-se că individul respectiv a condus autoturismul Volkswagen în toată „cursa”.

La testul cu aparatul etilotest, Ovidiu Motogan avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii bețivi au fost duși la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, loc unde lui Ovidiu Motogan i s-au recoltat două probe de sânge, Constantin Lezeriuc refuzând procedura.

„Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea fără permis”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

sursa foto: aradon.ro

Adauga comentariu