Ursul care a atacat un jandarm la Broșteni nu este de găsit deși au fost descărcate în el două încărcătoare de pistol

Au apărut primele fotografii cu ursul care a atacat un jandarm nontan pe raza satului Holda, din oraşul sucevean Broşteni. Şeful Direcţiei Sivice, Sorin Ciobanu, susţine că nu ar fi vorba despre un pui, ci despre un urs de talie medie, care cântărea în jur de 200 de kilograme.

Totodată, poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru braconaj în acest caz. Şi asta pentru că anchetatorii care au ajuns la locul atacului pentru a face investigaţii nu au mai găsit leşul animalului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, ne-a declarat că se iau în calcul două ipoteze. Fie ursul nu a murit după ce a fost împuşcat, fie cadavrul a fost luat pentru trofeu de o persoană necunoscută.

Sorin Ciobanu ne-a spus că duminică după-amiază o echipă formată din lucrători ai Direcţiei Silvice Suceava şi jandarmi a plecat plecat să caute ursul în pădure. Silvicultorii cred că animalul este viu.

Un jandarm de 38 de ani a fost atacat de un urs, sâmbătă, 7 iulie, pe raza oraşului Broşteni. El ar fi fost salvat de colegul său, care a povestit superiorilor că ar fi tras aproape două încărcătoare înspre animal. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, Bogdan Cornaci, a declarat că salvatorul a folosit pistolul Carpaţi din dotare şi a tras 12 focuri de armă în direcţia animalului. Nu se ştie câte gloanţe au nimerit ursul.

Pe de altă parte, oficialii Poliţiei spun că au descoperit la locul atacului doar 7 cartuşe.

Sursa material: www.adevarul.ro

Adauga comentariu