USR-ista Teodora Munteanu este prima persoană pensionară pe care Ion Lungu a acceptat-o pentru funcția de viceprimar, în cele cinci mandate de edil

Astăzi, actualul edil Ion  Lungu a anunțat faptul că Teodora Munteanu (USR) și Lucian Harșovschi (PNL) vor fi viceprimarii Sucevei pentru următorii patru ani de zile.

Pentru funcția de viceprimar, Lungu avea de ales două din trei persoane, respectiv dintre Lucian Harșovschi (fost viceprimar), Marian Andronache (fost viceprimar) și Teodora Munteanu (pensionară).

Având în vedere faptul că Lucian Harșovschi este „mâna dreaptă” a actualului primar, după cum chiar edilul a spus, era destul de sigură alegerea sa. Lungu a trebuit să ia o decizie și să aleagă unul dintre Andronache și Munteanu pentru funcția de viceprimar, pentru a avea majoritate în Consiliul Local.

În urma alegerilor locale, care au avut loc la data de 27 septembrie 2020, noul Consiliu Local al municipiului Suceava ar fi trebuit să aibă următoarea componență:

  • PNL –  nouă consilieri;
  • PSD – cinci consilieri;
  • PMP – patru consilieri;
  • USR – PLUS – trei consilieri;
  • Pro România – doi consilieri.

Astfel, Ion Lungu va avea 12 consilier locali de partea sa, în timp ce consilierii care ar putea vota împotriva edilului sunt 11.

Așadar, alegând-o pe Teodora Munteanu ca viceprimar, Ion Lungu și-a putut face majoritate în Consiliul Local fără a-i solicita sprijinul vechiului viceprimar Marian Andronache, care în campania electorală din acest an, i-a bătut obrazul lui Lungu cu privire la mai multe realizări nerealizate de ale edilului.

Înainte de a alege între Munteanu și Andronache, Ion Lungu a spus că și-ar dori un viceprimar care să fie de acord cu el până și în ceea ce privește accesorizarea Sucevei cu o roată panoramică.

„Aici avem două variante USR și PMP. Sigur domnul Andronache a spus că nu am să fac ca Lungu să pun o roată panoramică în Suceava. Chiar vreau să pun o roată panoramică în acest mandat. Trebuie să avem discuții. Totuși cei care vin într-o colaborare cu noi fie că e USR fie că e PMP trebuie să accepte programul nostru care am câștigat alegerile că așa e normal. Că mai luăm și de la dînșii da dar majoritari suntem noi. O să discutăm și care ne vom convinge că vom avea cea mai bună colaborare o să facem un parteneriat. Nu neapărat ca să putem pune un viceprimar că nu asta e important ci ce putem face pentru oraș”, a spus Ion Lungu la finalul lunii septembrie, după ce a aflat că va fi primar încă un mandat, conform svnews.ro.

Teodora Munteanu este prima persoană pensionară pe care Ion Lungu a pus-o în funcția de viceprimar, în cele cinci mandate ale sale de primar. Rămâne de văzut dacă Munteanu va face altceva în acest mandat de viceprimar, decât să aștepte pensionarea plătită mai bine după un mandat de viceprimar. Nu trebuie uitat faptul că, de când și-a făcut apariția USR în Suceava, Teodora Munteanu nu s-a remarcat cu nimic.

Viceprimarii Sucevei în perioada 2004 – 2020:

  • 2004 - 2008

Marian Ionescu 

Angela Zorojanu 

  • 2008 - 2012

Lucian Harșovschi 

Viorel Seredenciuc 

  • 2012 – 2016

Lucian Harșovschi 

Ovidiu Doroftei 

Gavril Vîrvara 

  • 2016 - 2020

Marian Andronache 

Lucian Harșovschi   

sursa foto: Suceava Live

 

Adauga comentariu