USR-istul Iulian Cimpoeșu va fi noul prefect al județului Suceava

USR a stabilit ieri, în Biroul Național că Iulian Cimpoeșu va fi cel desemnat să ocupe funcția de prefect al județului Suceava. Iulian Cimpoeșu a candidat anul trecut pentru funcția de primar al comunei Șcheia, fiind ales consilier local al acestei localități din partea USR. A absolvit Facultatea de Istorie – Geografie a Universității Ștefan cel Mare, fiind specialist în conservare la Muzeul Național al Bucovinei. De asemenea, el este  licențiat în administrație publică al USV, fiind șef de promoție.

În cursa internă pentru ocuparea funcției de prefect al județului, USR a avut inițial 9 competitori, din care au rămas în finală trei: Iulian Cimpoeșu, Lorena Buburuzan și Teodor Matei. Aceștia au evaluați de conducerea centrală  a USR  pe baza unor clipuri de prezentare proprii și a interviurilor.

Iulian Cimpoeșu va face echipă la conducerea Instituției Prefectului – Județul Suceava cu subprefecții Daniel Prorociuc și Alexandru Salup desemnați deja de Partidul Național Liberal.

Instalarea noilor prefecți și subprefecți se va face la începutul lunii martie, până acum fiind vehiculată data de 8 martie 2021.

sursa material: suceava-smartpress.ro

Adauga comentariu