USV se pregătește să construiască un centru interdisciplinar de cercetare, dezvoltare și inovare dedicat inteligenței ambientale și securității cibernetice lângă bazinul de înot

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) continuă să se extindă, un merit important avându-l prorectorul Mihai Dimian, cel care se dedică extrem de mult în activitatea de dezvoltare a univeristății sucevene.

La sfârșitul săptămânii trecute, USV a obținut certificatul de urbanism privind „obținerea autorizației de construire pentru <<Centru interdisciplinar de cercetare, dezvoltare și inovare dedicat inteligenței ambientale și securității cibernetice (IASeC)>>, regim de înălțime P+ 4E+5E retras și organizare de șantier”.

„Este vorba de o clădire care urmează să fie construită între bazinul de natație și Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat. Clădirea va avea o amprentă mică la sol și o înălțime de patru etaje, cel mai probabil”, a explicat prorectorul Mihai Dimian.

Deocamdată, proiectul este în fază incipientă, prorectorul Mihai Dimian precizând că în cazul în care USV nu va găsi finanțare din surse externe pentru realizarea acestuia, va construi corpul de clădire din fonduri proprii.

Adauga comentariu