Veteran de război ajuns la vârsta de 100 de ani: „Să dea Dumnezeu la toată lumea să dea să ajungă la peste 100 de ani”

Zilele trecute, George Curic, un bătrân din comuna suceveană Bosanci, a împlinit vârsta de 100 de ani. Cu acest prilej, pe lângă familia care i-a fost mereu aproape, veteranul de război a fost vizitat de corul din Bosanci, de preotul, de un profesor de la școală și de consilierii locali ai comunei. Cu toții s-au adunat pentru a-l felicita pe cel care a petrecut cinci ani în lagăr și zece pe front. Sărbătoritul a primit tort, flori, șampanie și suma de 1.000 de lei din partea Consiliului Local Bosanci.

„Dumnealui a luptat și în cele două războaie mondiale, a făcut 10 ani de armată și doar știu că o perioadă de cinci ani a fost în lagăr în Rusia, fără să se întoarcă înapoi acasă. Este bine nimerită această zi, vă felicităm pentru împlinirea acestei vârste. Din partea Primăriei, a Consiliului Local, v-am pregătit o diplomă aniversară și vă înmânăm această diplomă. În același timp și o sumă de 1.000 de lei, bani care au fost aprobați de către Consiliul Local cu prilejul acestei aniversări”, a declarat primarul comunei Bosanci, Neculai Miron.

George Curic le-a mulțumit tuturor pentru gesturile frumoase pe care le-au făcut pentru el și le-a urat să ajungă și cei prezenți în bătătura sa la venerabila vârstă de 100 de ani.

„Încă e bine. Vă mulțumesc la Dumnezeu sfântul. Eu am împlinit acum, dar nu știu de acum dacă trec hotarul. Înțelegi?. Să dea Dumnezeu și toată lumea care este aici, la toată lumea să dea să ajungă peste 100 de ani. Că așa ziceam și eu unde am fost”, a precizat George Curic.

Pe baza celor trăite de veteranul George Curic, profesorul Valeriu Avrămia a scris o carte, împreună cu alte mărturii venite din partea altor veterani de război.

Adauga comentariu