Vicecampioni olimpici văzuți doar ca niște simple medalii de profesorul Cristian Pîrghie

Profesorul Cristian Pîrghie, care împreună cu profesorul Petru Crăciun, a coordonat lotul național deplasat de țara noastră la Beijing (China) pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică a demonstrat că nu dă prea multe parale pe cea de-a doua echipă ce a participat la acest concurs.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook faptul că echipa principală a României a câștigat o medalie de aur prin Robert Pășcălău și patru medalii de argint prin George Prodan, Raul Drăgoiu, Paul Rebenciuc și Vlad Roșca. De asemenea, Pîrghie a mai precizat faptul că echipa a doua a obținut două medalii de argint, o medalie de bronz și două mențiuni, fără a menționa și numele elevilor.

Cristian Pîrghie a demonstrat că nu apreciază decât munca primilor, cei din urmă fiind pentru el doar de umplutură, reprezentând doar o statistică. Trebuie menționat faptul că echipa principală a României a primit finanțare din partea Ministerului Educației, în timp ce membrii din a doua echipă a țării noastre, din care a făcut parte și David Turturean, au fost nevoiți să-și găsească finanțare pe cont propriu.

Eforul lor pare să-i fi deranjat pe unii, mai ales că au obținut rezultate notabile.

Adauga comentariu