Viceprimarul Marian Andronache amăgește ca și colegii săi din conducerea Primărie. Covorul de cauciuc nu a mai ajuns în cel mai periculos parc din George Enescu, după mai bine de un an de la făgăduială

În urmă cu un an și o zi, cotidianul Ziar de Suceava a publicat articolul intitulat „În cel mai periculos parc din cartierul George Enescu, un alt copil și-a rupt oasele. Cei responsabili de acest parc vin din când în când cu câte o idee trăsnită”. Cu o săptămână înaintea publicării articolului, viceprimarul Marian Andronache, membru PMP, le-a spus reporterilor ziarului că respectivul parc a fost făcut de ROSAL și că problema pietrișului din parc va fi rezolvată.

Conform spuselor viceprimarului Andronache, suprafața de contact cauciucată este cea mai bună, dar și cea mai scumpă. Acesta ne-a spus atunci că Primăria urmează să înlocuiască pietrișul din parcuri cu suprafață cauciucată. A trecut mai bine de un an și nu s-a mai schimbat nimic la acest parc, cu excepția faptului că prin această primăvară leațurilă băncilor au fost vopsite. Probabil Andronache a uitat să precizeze că se vor lua măsuri de îndată ce va ieși primar, dacă va ieși vreodată. Șansele ca Andronache să-i ia locul actualului edil sunt poate mai mici decât un șansele ca parcul să fie recondiționat, bineînțeles de către localnici.

Săptămâna aceasta, Andronache și-a anunțat candidatura pentru Primărie și spunea că nu va face promisiuni deșarte precum Ion Lungu: „Nu o să promit sucevenilor telegondole, roți panoramice, săli polivalente”, dar se pare că viceprimarul a promis că va accesoriza parcul menționat mai sus cu un amărât de covor de cauciuc și nici măcar asta nu a făcut în mai bine de un an de zile.

Nu demult, primarul Sucevei, Ion Lungu, membru PNL, și-a colbăit pantofii prin parcarea din apropierea parcului menționat mai sus doar pentru a le da impresia localnicilor că nu a uitat de ei. Atunci, edilul a avut ocazia să vadă această „bijuterie” de parc, dar probabil a considerat că doar atât merită cetățenii din zonă, dar și copiii acestora.

Celălalt viceprimar, respectiv Lucian Harșovschi, membru PNL, nu are nicio tangență cu acest parc, ci doar cu cele noi inaugurate în care clovnii partidului îi fac reclamă primarului orașului. În rest, Harșovschi își asociază imaginea cu modernizările de la scara blocului, care nu include parcurile focar de infecție de la scara blocului.

După mai bine de jumătate de an de la discuția avută cu viceprimarul Marian Andronache, „gogoașa” Primăriei Suceava privind accesorizarea celui mai periculos parc din George Enescu cu covor cauciucat a fost „glazurată” cu frunzele toamnei.

Câteva dezavantaje ale pietrișului din parc sunt următoarele:

- Parcul este făcut în special pentru copiii mici. Copiii mici cad de nenumărate ori „din senin”. Durerea pe care o simte un copil când ajunge să cadă pe pietriș, evident este o durere destul de mare;

- Pe lângă faptul că este inevitabil să nu fie gălăgie în parc, iar gălăgia să răsune în casele riveranilor, mersul pe pietriș nu este în tocmai silențios, mai ales pe timp de noapte;

- Zi de zi, copiii de vârste fragede aruncă cu pietriș ușor în afara parcului, în timp ce adolescenții de 15 - 16 ani aruncă cu pietre unii după alții, de cele mai multe ori pietrele izbindu-se în geamurile blocurilor, în mașinile din parcare, sau în persoanele din zonă;

 Nu doar pietrișul face acest parc să fie cel mai periculos loc de joacă din George Enescu

Parcul este încercuit de un gard de sârmă verde, dar și de borduri. Atât gardul, cât și bordurile sunt periculoase pentru copii. Gardul de sârmă, are nenumărate țepușe care rănesc copiii, dar și bătrânii sau persoanele care merg sprijinindu-se de gard.

La inaugurarea sa, parcul avea doar două intrări, acum, după ce gardul a mai suferit câteva modificări într-un fel sau altul, sunt cel puțin șase intrări în parc.

Pe raza municipiului Suceava, nu prea se mai întâlnesc astfel de „țarcuri” pentru copii, mai exact încercuite cu gard.

Pe lângă gard, borduri și pietriș, mai există și alte probleme.

În urmă cu un an sau doi, cei responsabili de starea parcului, au venit cu o inovație la acest loc de joacă și au turnat două petice de beton, pe care au montat câțiva centimetri de covoraș de cauciuc. Cât de bună e această idee, nu e greu de văzut cu ochiul liber. Covorașele de cauciuc s-au descompus, iar momentan, sub unul dintre scrânciobe a rămas doar peticul de beton pe care copiii pot cădea în „siguranță”.

O altă ingeniozitate este modul în care a fost înconșurat un canal aflat în incinta parcului. Muncitorii au turnat niște beton în jurul capacului de canal, iar în respectivul beton au înfipt patru borduri. Scopul bordurilor probabil este acela de a nu se acoperi canalul cu „suprafața de contact din pietriș”, după cum se vede și această idee poate fi periculoasă pentru copii.

La final, vă prezentăm și groapa cu nisip, un adevărat loc de distracție pentru copii, un loc în care aceștia își pun imaginația la contribuție. Despre această groapă cu nisip, e suficient de spus faptul că dimineața pisicile își fac nevoile, iar în restul zilei copiii se joacă ca pe plajă.

Adauga comentariu