Victorie importantă obținută în instanță de interlopul Huțuleac, cel care l-a lovit cu sabia în cap pe polițistul Ciprian Sfichi. Oamenii legii trebuie să demonstreze că au acționat ca la carte

Alexandru Huțuleac, interlopul din Rădăuți care l-a lovit cu sabia în cap pe polițistul Ciprian Sfichi, în timpul unei percheziții, a obținut o victorie importantă în instanță. El a susținut că interceptările din dosarul penal ce îl viza nu au fost făcute tocmai legal, astfel că a cerut ca acestea să nu fie acceptate ca probe în instanță. De asemenea, Huțuleac a mai arătat că polițistul Ciprian Sfichi, pe care l-a lovit cu sabia în cap, nu ar fi avut ce să caute în casa lui.

Magistrații au luat în considerare solicitările înainte de către Alexandru Huțuleac, astfel că Poliția, SRI și DIICOT vor trebui să demonstreze că au acționat ca la carte.

„Repune cauza pe rol întrucât sunt necesare lămuriri suplimentare. Se va emite adresă către PÎCCJ – DIICOT Suceava pentru a preciza dacă convorbirile și comunicările telefonice au fost interceptate, localizate și înregistrate cu ajutorul specialiștilor din cadrul SRI sau instituția anterior menționată a acordat doar sprijin tehnic prin transmiterea semnalului, având în vedere contradicțiile din adresa existentă la f. 197/198 dosar instanță. (…) Emiterea unei adrese către S.I.P.I. Suceava pentru a comunica dacă lucrătorii de poliţie care au procedat la punerea în executare a măsurilor de supraveghere aveau calitatea de poliţie judiciară. Emiterea unei adrese către D.O.S. pentru a comunica dacă lucrătorii de poliţie care au procedat la punerea în executare a măsurilor de supraveghere aveau calitatea de poliţie judiciară. (…) Emiterea unei adrese către DIICOT ST Suceava pentru a comunica dacă, în ceea ce priveşte punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică privind înregistrările audio, video sau prin fotografiere a activităţi infracţionale ale persoanei vizate s-a realizat doar prin concursul unor persoane care au avut dotarea tehnică corespunzătoare, specializarea şi abilităţile necesare asigurării secretului operaţiunii şi să indice care erau acele persoane şi calitatea lor, iar în măsura în care acelea erau instituţii să le indice. (…) Emiterea unei adrese către SIPI Suceava pentru a comunica în ce au constat activităţile desfăşurate în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – ST Suceava şi dacă lucrătorii aveau aviz de poliţie judiciară în acel moment. Emiterea unei adrese către DOS pentru a comunica în ce au constat activităţile desfăşurate în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – ST Suceava şi dacă lucrătorii aveau aviz de poliţie judiciară în acel moment. Emiterea unei adrese către SRI pentru a comunica în ce au constat activităţile desfăşurate în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – ST Suceava”, au stabilit judecătorii.

Alexandru Huțuleac l-a nenorocit pe polițistul Ciprian Sfichi

La sfârșitul lunii martie 2018, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Alexandru Huțuleac zis „Duțu”, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, ultraj prin tentativă la omor calificat, trafic de persoane, loviri sau alte violențe și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii au reținut faptul că începând cu luna octombie  2016, inculpații Alexandru Huțuleac zis „Duțu”, Răzvan Percec și Andrei – Iulian Lungoci au constituit un grup infracțional organizat, la care în anul 2017 a aderat și inculpatul Cătălin Valerian Bălici, zis Ralph, grup specializat în comercializarea de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Începând cu luna octombrie 2016, inculpatul Leonard Dragoș Jurovschi și fratele său, inculpatul Andrei – Toader Jurovschi, au aderat la grupul infracțional organizat, având rolul de a comercializa către diverși clienți importante cantități cu substanțe psihoactive puse la dispoziție în acest scop de către inculpatul Alexandru Huțuleac zis „Duțu”, care primea sumele de bani obținute din respectivele tranzacții, iar cei doi inculpați o cotă parte din sumele încasate.

Începând cu luna august 2017, la grupul infracțional organizat a aderat și inculpatul Beniamin Valentin Beghean, care avea rolul de a comercializa substanțele cu efecte psihoactive puse la dispoziție de către inculpatul Alexandru Huțuleac către diverși clienți, urmând să-i remită acestuia sumele de bani rezultate, primind în schimb o cotă parte din respectivele tranzacții.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate la dosar s-a reținut că, în perioada august 2016 – decembrie 2017 inculpații Alexandru Huțuleac și Răzvan Percec au vândut, împreună cu ceilalți coinculpați, către clienții de încredere, cantitatea minimă de 1.667 de pliculețe cu substanțe cu efecte psihoactive, sub formă pulverulentă, destinate consumului prin prizare, cu prețul de 50 de lei/plic.

Dealer de droguri sechestrat și bătut într-un apartament din Iași

În perioada 18 – 28 mai 2017, inculpații Alexandru Huțuleac, Răzvan Percec și Cătălin Valerian Bălici au lipsit de libertate, într-un apartament din municipiul Iași, o persoană vătămată pe care au supravegheat-o și au determinat-o să comercializeze pliculețe cu substanțe interzise către diverși consumatori care o abordau prin intermediul telefoanelor ce i-au fost puse la dispoziție în acest scop.

Cum persoana vătămată nu a respectat dispozițiile trasate în prealabil, în noaptea de 23 spre 24 mai 2017 inculpații Alexandru Huțuleac și Răzvan Percec au descins în locația respectivă și i-au aplicat, cu pumnii și picioarele, o serie de lovituri în zona feței și abdomenului, de natură a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligându-l astfel, ca urmare a temerii insuflate pentru viața sa, să comercializeze în continuare pliculețe cu substanțe interzise.

Persoana vătămată a reușit să fugă din apartamentul respectiv, iar în perioada 29 mai 2017 – 8 iunie 2017 a fost spitalizată, prezentând leziuni de tipul fracturii latero – faciale anterioară și posterioară dreaptă redusă chirurgical și imobilizată, echimoză palpebrală superioară și inferioară dreapta, chemozis conjuctivo – bulbar ochi drept, contuzie coloană cervicală, contuzie toraco – abdominală, dificultăți de alimentație, resturi radiculare multiple, ce au necesitat extracții dentare – 17, 33, 37, 38, 45, 47, 48, fractură apofiză spinoasă D1, fractură apofiză transversă stângă L3, osteită cronică periapicală 31, 41, 42, pentru care a necesitat 54 – 55 zile îngrijiri medicale, cu incapacitate totală de muncă pe această perioadă.

Polițistul Sfichi, lovit cu sabia în cap de interlopul Duțu în timpul unei percheziții

La data de 5 decembrie 2017, inculpatul Alexandru Huțuleac l-a lovit cu o sabia, în zona cranio-cerebrală, precum și în zona brațului stâng pe polițistul Ciprian Sfichi de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu prilejul pătrunderii în locuința inculpatului, în vederea efectuării percheziției domiciliare, începând cu ora 06.00., cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală și de a împiedica efectuarea percheziției domiciliare în cauză.

În urma loviturii aplicate de către inculpat, persoana vătămată a suferit un traumatism cranio-cerebral soldat cu plagă cranio-cerebrală fronto-parietală dreaptă cu interesarea etajului anterior al bazei craniului, contuzie și dilacerare fronto-parietală dreaptă, fractură complexă bază de craniu, hemoragie subarahnoidiană margine, cort și interemisferic, edem cerebral difuz, hemosinus frontal drept și etmoidosfenoidal, plagă tăiată fața anteroexternă cot stâng suturată, soldată cu leziune moderat-severă de nerv ulnar, plăgi contuze liniare fața anterolaterală antebraț drept, hematom regiunea anterolaterală 1/3 mijlocie gambă stângă, echimoze și excoriații, pentru care a necesitat 100 – 110 zile de îngrijiri medicale și care au fost de natură a-i pune în primejdie viața.

După câteva luni de spitalizare, polițistul Ciprian Dan Sfichi a fost externat o perioadă și lăsat să plece acasă, în sânul familiei. Acesta poate merge pe picioarele lui, însă perioada de recuperare este departe de a fi încheiată.

Adauga comentariu