VIDEO 1.000 de kilometri pentru copiii născuți prematur: „Încerc să strâng cât mai multe fonduri, cât mai multe donații pentru viață”

Ciclistul sucevean, Constantin Lucuțar, s-a alăturat campaniei organizației „Salvați Copiii” pentru prevenirea mortalității infantile. Acesta s-a încumetat să pedaleze 1.000 de kilometri în 48 de ore pentru copiii născuți prematur. Traseul ales de Lucuțar este extrem de întortocheat. El a pornit din Suceava și urma să traverseze localitățile Târgu Neamț, Toplița, Reghin, Târgu Mureș, Sighișoara, Brașov, Cheia, Pitești, Focșani, Bacău, Fălticeni, Gura Humorului și înapoi la Suceava.

„Ideea a plecat din 2013 când a fost o tentativă de a face 1.000 de kilometri în 48 de ore, apoi din 2017 m-am alăturat organizației Salvați Copiii și de atunci lupt și încerc să parcurg acea distanță de 1.000 de kilometri în 48 de ore, dar în același timp lupt pentru copiii născuți prematur. Încerc să strâng cât mai multe fonduri, cât mai multe donații, pentru viață”, a declarat Constantin Lucuțar.

Constantin Lucuțar și-a început cursa la sfârșitul săptămânii trecute, însă a fost nevoit să se oprească la kilometrul 720. O problemă medicală apărută din cauza căldurii l-a scos din cursă. Chiar și așa demersul său de a lupta pentru copiii născuți prematur merită lăudat.

Adauga comentariu