VIDEO Activistul de mediu Tiberiu Boșutar luat la mișto și amenințat cu amenzi de „operatorul 31” în timp ce suceveanul a semnalat la 112 mai multe cioate furate pe raza județului Bihor: „Dumneata nu ești expert. (...) Ticălos ești tu, băi, nesimțitule!”

Zilele trecute, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a efectuat câteva verificări pe raza satului Stracoș, comuna Drăgești, județului Bihor, după ce mai mulți oameni l-au sesizat cu privire la sute de cioate nemarcate. După ce a văzut o parte din cioatele sesizate de localnici, Tiberiu Boșutar a pus mâna pe telefon și a sunat la 112 pentru a anunța cele descoperite.

PRIMUL APEL MINUTUL 02.10

Operatorul 112 i-a făcut legătura activistului de mediu Tiberiu Boșutar cu un polițist, căruia suceveanul i-a explicat care este motivul apelului.

Polițistul i-a spus activistului de mediu să sesizeze cele descoperite pădurarului responsabil de pădurea în cauză.

De cele mai multe ori pădurarii sunt implicați în furturile de lemne din pădurile pe care ar trebui să le protejeze.

Văzând faptul că Tiberiu Boșutar s-a enervat după ce polițistul i-a recomandat să vorbească cu pădurarul, omul legii l-a întrebat pe sucevean dacă arborii tăiați sunt ai lui. Pe urmă, polițistul l-a luat la rost pe Tiberiu Boșutar, părând mai preocupat de cunoștințele pe care le are activistului de mediu în domeniul silvic, decât de arborii tăiați.

Tiberiu Boșutar l-a întrebat pe polițist cum se numește, iar cel din urmă a spus că se numește „operatorul 31”. Pe urmă, suceveanul a încheiat apelul telefonic și a sunat din nou la 112.

AL DOILEA APEL MINUTUL 08.05

După ce a sunat pentru a doua oară la 112, activistul de mediu a avut „norocul” de a discuta din nou cu „operatorul 31”.

„Domnule, cine răspunde de paza pădurii? Pădurarul este paznicul pădurii… du-te depune reclamație sau spune-i verbal. (…) Dumneata nu ești expert”, i-a spus „operatorul 31” activistului de mediu, înainte ca cel dintâi să închidă telefonul.

AL TREILEA APEL MINUTUL 10.35

De această dată, în încercarea de a-i convinge pe polițiști să se deplaseze la fața locului, activistul de mediu sucevean a schimbat placa sesizând faptul că este luat la bătaie în pădure.

„Ne-am luat la bătaie aici, ne-am luat la scandal, trebuie să ne omorâm între noi că nu vreți voi să veniți aici? Uite, se omoară oamenii...”, i-a spus Tiberiu Boșutar operatorului 112.

„Dacă mai abuzezi de linia de urgență o să fiți amendat”, a răspuns polițistul.

Și de această dată, polițistul a încheiat apelul.

Menționăm faptul că în județul Suceava, pentru acțiuni identice celei de ieri, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost atacat de fel și fel de persoane implicate în furturile de lemne. De asemenea, sunt bine-cunoscute și nenumăratele cazuri în care activistul de mediu Daniel Bodnar a fost șicanat în trafic și atacat de susținătorii mafiei lemnului. Așadar, în cazul de față, activistul de mediu Tiberiu Boșutar ar fi putut fi atacat în orice moment de cei care au furat copacii semnalați.

AL PATRULEA APEL MINUTUL 12.20

Polițist: -De la ce vă bateți?

Tiberiu Boșutar: -Păi ne batem așa de nebuni, că sunteți voi ticăloși!

P.: -Ticălos ești tu, băi, nesimțitule! Vezi cum vorbești!

T.B. -Măi ticălosule, măi nesimțitule, vino aici și apără-mă! Măi jegosule, vin-o în coace și dă-mi amendă, vin-o în coace! Avem nevoie de voi!

P.: -Vorbește respectuos și vei fi respectat!

T.B.: Bun, stimate domn polițist trimite, am sunat pentru a cincea oară, am nevoie de serviciile dumneavoastră! Vă rog frumos trimiteți o mașină de poliție aici!

P.: …

Polițistul a încheiat apelul telefonic fără a mai spune nimic.

AL CINCILEA APEL MINUTUL 14.40

Din nou activistul de mediu a încercat să-l convingă pe operatorul 112 să trimită un echipaj de poliție la fața locului spunându-i că spiritele s-au încins.

Polițist: -Cu cine v-ați luat la ceartă?

Tiberiu Boșutar: -Singur, eu cu mine! Mă bat eu singur, îmi trag palme de necaz!

P: -Eu vorbesc cu dumneavoastră, iar dumneavoastră văd că mă luați la mișto. Cum adică singur vă luați la palme?

T.B. -Am zeci de cioate tăiate ilegal, îi infracțiune și trebuie să veniți aici. Eu am venit, am găsit cioatele și au sărit localnicii la noi.

După ce polițistul a dat impresia că l-ar interesa problemele semnalate de activistul de mediu și i-a spus acestuia că va ajunge un echipaj de poliție la fața locului, l-a informat pe Tiberiu Boșutar că va fi amendat pentru că a sunat la 112.

Până la urmă, activistul de mediu a reușit să umple pădurea de polițiști, criminaliști și reprezentanți ai ocolului silvic responsabil de pădurea în cauză. Se pare că localnicii au sesizat și în trecut tăieri ilegale în pădurea respectivă, dar un reprezentant al Gărzii Forestiere, care s-a dus să verifice zona, ar fi spus că verificarea copacilor tăiați nu intră în atribuțiile sale.

Având în vedere acest eveniment, cel mai probabil, un localnic de rând nu ar fi reușit să-l convingă pe operatorul 112 să trimită un echipaj de poliție din cadrul IPJ Bihor pentru a verifica sesizarea.

Adauga comentariu