VIDEO Actualul prefect al Sucevei crede că nu au existat cursați constrânși să dea bani pentru a obține permisul de conducere: „Nu numai primirea de mită este o problemă, ci și darea de mită”

Astăzi, Iulian Cimpoeșu (prefectul Sucevei) și Alexandru Duțuc (șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava) au susținut o conferință de presă. Aceștia au organizat conferința după ce mai mulți polițiști examinatori, membrii ai „Fabricii de permise Suceava” au ieșit din arest și examinează din nou.

Cu această ocazie, jurnaliștii le-au adresat acestora mai multe întrebări.

MINUTUL 41.36

Jurnalist: „Domnule prefect, dacă ați fi dumneavoastră în situația de a susține examenul pentru obținerea permisului de conducere auto în acest moment și v-ați prezenta la examen știind că există posibilitatea să fiți examinat de unul dintre cei trei - patru angajați care au fost reținuți în arest preventiv pentru că ar fi luat bani pentru a vinde permise de conducere? Cu ce gând v-ați duce dumneavoastră la acel examen?”

Prefectul Iulian Cimpoeșu: „M-aș duce cum am fost și când am fost pus în situația de a da examenul. Nici măcar 20 de bani nu am dat niciodată, nicăieri. M-aș fi dus să susțin examenul. Dacă mi se cerea o sumă de bani, nu aș fi dat-o. Aș fi căzut, nu aș fi căzut, aș fi făcut totul cu forțele mele cum am făcut-o și până acum. M-ar fi deranjat moral, strict moral vorbind, m-ar fi deranjat. (...) Eu la chestia asta văd și din partea celor examinați o culpă, a celor care au dat bani.”

Jurnalist: „Dumneavoastră spuneți că în momentul în care ești constrâns de sistem să dai bani pentru a fi examinat sau pentru a obține permisul ai o culpă?”

Prefect: „Ce înseamnă constrâns?”

Jurnalist: „Domnule prefect, în momentul în care eu, persoană care mă duc să susțin examenul pentru obținerea permisului de conducere sunt constrâns de sistem să dau bani pentru a trece examenul, dumneavoastră îmi găsiți mie o culpă?”

Prefect: „Eu nu cred că toată lumea a dat bani ca să treaca.”

Jurnalist: „Nu toată lumea, doar cei care au dat.”

Prefect: „Păi asta spun. Nu numai primirea de mită este o problemă, ci și darea de mită.”

Jurnalist: „Dacă Doamne ferește ăștia (n.r.-examinatorii) sunt vinovați că au luat mită, cum faceți ca să vedeți care au dat, care nu au dat? Îi reverificați din urmă? Sunt o grămadă de permise luate pe bani. Cum rezolvăm?

Șef Serviciul de Permise și Înmatriculări auto Suceava, Alexandru Duțuc: „Cred că stabilirea cu exactitate a persoanelor care au obținut în mod fraudulos acele permise, este atributul structurilor însărcinate prin investigarea faptelor de corupție și nu mă refer doar la Direcția Națională de Anticorupție pentru că foarte probabil din acele dosare instrumentate de DNA vor fi disjunse foarte multe cazuri pe care ar trebui să le elucideze anchetatorii”.

sursa foto: News Bucovina

Adauga comentariu