VIDEO Aproape 400 de mașini confiscate, în valoare de trei milioane de euro, zac la sediile de poliție din județ

Un adevărat parc auto format din mașini confiscate zace la marginea municipiului Suceava. În curtea Poligonului de Jandarmi din satul Mihoveni se află un teren pe care IPJ Suceava depozitează autoturismele indisponibilizate ca urmare a folosirii lor în comiterea de infracțiuni. De asemenea, în același loc mai sunt păstrate în „siguranță” și vehicule care au fost implicate în grave accidente rutiere. În prezent, în posesia celor de la IPJ Suceava se află aproape 400 de mașini confiscate.

Marea majoritate a vehiculelor au fost confiscate de polițişti după ce au fost implicate în acțiuni de contrabandă, transport ilegal de lemne sau au fost furate din străinătate. Acestea rămân în custodia IPJ Suceava până când inculpații de la care au fost confiscate primesc o decizie definitivă şi irevocabilă în procesele penale în care sunt implicați. În acel moment, vehiculele fie se întorc la proprietari, fie ajung la Administrația Finanțelor Publice, în baza unei hotărâri judecătoreşti. În cel de-al doilea caz, vehiculele care sunt fabricate până în anul 2000 sunt vândute prin licitație, iar cele ce au anul de fabricație după 2000 sunt donate cu titlu gratuit instituțiilor publice ale statului, care fac în prealabil o cerere în acest sens.

„La această dată, la nivelul IPJ Suceava sunt indisponibilizate 390 de vehicule. Dintre acestea, 114 au trecut prin procedura introducerii în camera de corpuri delicte fiind instituite măsurile necesare. Precizăm faptul că cel mai vechi autovehicul indisponibilizat este din anul 2003, iar cel mai nou, a fost indisponibilizat în urmă cu două zile. Majoritatea vehiculelor confiscate și indisponibilizate de polițiști sunt în cauze de contrabandă”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Mașinile confiscate de polițiștii suceveni stau în camera de corpuri delicte până la sfârșitul proceselor penale în care proprietarii lor sunt judecați. La final, vehiculele fie se întorc la vechii proprietarie, fie ajung în posesia celor de la ANAF.

Adauga comentariu