VIDEO Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Peste o mie de oameni au fost alături de ÎPS Pimen la trecerea la cele veșnice

Înmormântarea ÎPS Pimen a strâns peste o mie de oameni în curtea Mănăstirii Sihăstria Putnei. Credincioșii au încercat să respecte distanțarea socială, deși preoții le-au atras atenția în mai multe rânduri să nu stea prea apropiații unii de ceilalți.

La sfârșitul înmormântării, ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, le-a cerut credincioșilor să meargă la casele lor, urmând să vină cu alte ocazii pentru a se ruga la momântul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

„Mergeți individual și nu în pâlcuri de persoane”, a precizat ÎPS Teofan.

Cortegiul funerar cu sicriul ÎPS Pimen a fost așteptat de sute de persoane din toate localitățile ce au fost traversate de la Suceava la Putna.

Slujba de înmormântarea a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, de unde sicriul a fost dus la Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde ÎPS Pimen și-a pregătit mormântul.

Amintim faptul că ÎPS Pimen a decedat în noaptea de 19 spre 20 mai 2020 la secția ATI a Institutului Național „Matei Balș” din București, după ce a fost infectat cu coronavirus.

Adauga comentariu