VIDEO Arhitectul infectat cu coronavirus este internat la Secția de Terapie Intensivă la Iași. Acesta și-a desfășurat activitatea în ultima vreme în municipiul Suceava

Astăzi, 18 martie 2020, a fost anunțat cel de-al cincilea caz confirmat de coronavirus din județul Suceava.

Victima acestei boli a căzut de această dată un bărbat în vârstă de 37 de ani din municipiul Vatra Dornei.

După trei zile, de la internarea acestui bărbat la Spitalul Județean Suceava la Secția de Pneumologie, s-a aflat faptul că acesta este infectat cu coronavirus. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar acum starea de sănătate a acestuia pare să fie una gravă fiind internat la Secția de Terapie Intensivă a spitalului ieșean.

În interiorul Spitalului Județean Suceava se desfășoară în acest moment o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cine a intrat în contact direct cu pacientul bolnav.

„În data de 13.03 a fost internat în cadrul Secției de Pneumologie un pacient cu simptomatologie respiratorie. Din data de 16.03 simptomatologia se agravează, motiv pentru care pacientul este mutat în cadrul Secției de Boli Infecțioase cu suspiciune de infecție comunitară cu coronavirus. Se face testul, iar în data de 17.03., orele 19.00, testul iese pozitiv. Pacientul este transferat în cursul nopții trecute, 17.03., la Clinica de Boli Infecțioane Iași”. a spus directorul medical al Spitalului Județean Suceava, Mircea Macovei.

Arhitectul din Vatra Dornei se pare că a fost victima unei infectări comunitare, deoarece nu ar fi intrat în contact cu persoane cunoscute de el ca fiind venite din străinătate, dar nici nu a călătorit într-o țară străină.

„Nu a avut contact din străinătate cu nimeni. Nu a avut contact cu pacient confirmat și nu a călătorit în străinătate”, a mai spus Mircea Macovei.


Bărbatul în vârstă de 37 de ani este domiciliat în Vatra Dornei, dar în ultimele luni și-a desfășurat activitatea în municipiul Suceava.


Mai jos vă vom prezenta cazurile de coronavirus confirmate în Suceava:

  1. Prima persoană diagnosticată cu coronavirus este un bărbat în vârstă de 71 de ani, din comuna Mălini. Bărbatul era proaspăt întors din Italia. Starea de sănătate a acestuia ar fi una bună. În urma confirmării acestui caz, concetățenii bătrânului nu s-au arătat prea speriați de coronavirus.
  2. A doua persoană diagnosticată cu coronavirus este un bărbat în vârstă de 35 de ani, din orașul Cajvana. Și acesta era proaspăt întors din Italia. 
  3. A treia persoană este un bărbat din comuna Bosanci. Acesta era întors din Belgia. Individul s-a plimbat prin toată comuna până să recunoască că este întors din străinătate. 
  4. A patra persoană ar fi din orașul Cajvana.

Adauga comentariu