VIDEO Atacuri politice pe timp de pandemie de coronavirus. Gheorghe Flutur îi consideră pe PSD-iști vinovați de orice: „Să știe o țară întreagă, am smuls Suceava din mâna PSD-ului”

Aseară, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a intrat în direct într-o emisiune a televiziunii Realitatea Plus pentru a lămuri spusele unuia dintre jurnaliștii televiziunii cu câteva zile în urmă.

În intervenția sa, politicianul nu a spus mai nimic nou. Acesta a aruncat aproape orice vină în PSD-iști și a ținut să piardă timpul povestind același lucru pe care îl spune la toate emisiunile live. 

1. Gheorghe Flutur a susținut că nu a influențat în niciun fel transformarea sa în „medic” Acesta a susținut că nu a stat într-un salon VIP, adăugând că nu a avut la dispoziție nici măcar o baie. 

În timp ce Flutur era trecut ca fiind internat într-un salon de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Vechi, acesta a stat de fapt într-un salon din Secția Chirurgie, din noul corp al spitalului. Președintele CJ Suceava nu a petrecut prea mult timp în respectivul salon pentru că presa locală a aflat despre acest salon VIP. După ce informația a apărut în spațiul public, politicianul a fost transferat la Secția Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Vechi. Despre aceste lucruri, Gheorghe Flutur nu a pomenit în intervenția sa telefonică, dar nu a uitat să spună că a trimis presei poze cu porția sa de mâncare.

Cu această ocazie, PNL-istul a încercat să mute atenția de la el la PSD-iștii care s-ar fi testat de coronavirus cu 10 zile înaintea președintelui CJ Suceava.

2. Gheorghe Flutur a spus că nu este adevărat faptul că l-a propus pe Vasile Rîmbu ca ministru al Sănătății, ci că au fost niște speculații în presa locală.

3. Politicianul a fost întrebat dacă a cerut ridicarea carantinei din Suceava. Acesta nu a răspuns concret cu „Da” sau „Nu”, ci a făcut o frază lungă și lipsită de rost în care a spus că zi de zi a participat în Comandamentul Județean și a cerut unele lucruri. Pentru a mai trece timpul și a intra publicitatea, Gheorghe Flutur s-a pornit să povestească despre bulevardul din fața Spitalului Județean Suceava care a fost blocat circulației pietonale și rutiere în timpul carantinei. 

4. În loc să răspundă coerent la întrebarea „Câte infectări aveți în continuare pe zi?”, PNL-istul a spus câți pacienți infectați cu coronavirus sunt în Spitalul Județean Suceava. În urma răspunsului lui Flutur, jurnaliștii i-au adresat aceeași întrebare din nou. De această dată, în loc să spună că habar nu are, a spus că DSP și Grupul de Comunicare Strategică de la București analizează situația.  

Văzând că președintele CJ Suceava nu răspunde concret la întrebare și o dă pe ocolite, o jurnalistă a repetat pentru a treia oară întrebarea. A treia oară a fost cu noroc, Flutur nu a mai răspuns cu baliverne și a dat o cifră, respectiv circa 15 persoane s-ar fi infectat cu coronavirus la acea dată.

5. Când una dintre jurnaliste i-au spus lui Gheorghe Flutur că în Suceava au fost înregistrate 0 cazuri de gripă sezonieră, acesta a spus că el nu este de specialitate și în urmă cu câteva luni la muncă erau doar 10% din totalul de medici. Cu acest prilej, Flutur a mai tras de timp cu poveștile sale.

6. O altă jurnalistă l-a întrebat pe Gheorghe Flutur dacă primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost într-un fel implicat în gestionarea situației din oraș.

Primul răspuns al politicianului a fost „Primarul Lungu din fericire nu a fost testat pozitiv, el a fost sănătos”. Pe urmă PNL-istul a spus că primarul a ajutat spitalul.

7. Privind istoricul lui Flutur prinvind dosarele penale, politicianul a spus că e vina PSD-iștilor că s-a ales cu dosare penale și toate au fost „făcături politice”.

8. La finalul intervenției, Flutur a fost întrebat dacă are vreo legătură cu firmele care au trimis suceveni la cules de sparanghel în Germania. Politicianul a spus că nu are nicio legătură iar întreaga poveste a fost lansată de PSD-iștii care în trecut i-au mai pus piedici în viața politică.

Afirmațiile pe care le-a făcut Flutur în emisiunea televiziunii Realitatea Plus, le-a făcut și în emisiunea celor de la News Bucovina.

Adauga comentariu