VIDEO Bătrânica de la conducerea Primăriei Suceava este în stare să se țină cu dinții de motocicleta pe care ar fi trebuit s-o câștige un sucevean de rând, dar a ajuns în posesia viceprimarului: „A da-o înapoi înseamnă că aș recunoaște că am furat ceva”

Aseară, cotidianul News Bucovina a învitat-o în emisiunea Analiza de Seară pe Teodora Munteanu, pensioanara ajunsă viceprimar. Subiectul dezbătut a fost cel al motocicletei pe care sus-numita a câștigat-o în urma tombolei festivalului Bucovina Motorfest, sponzoriat de Primăria Suceava.

Teodorei Munteanu i s-a adus la cunoștință faptul că participând la această tombolă a furat posibilitatea unui sucevean (POATE UN SUCEVEAN CARE-ȘI RUPE OASELE PENTRU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE) de a câștiga CINSTIT mare premiu al respectivei tombole.

„Și eu sunt participant și eu în timpul meu liber merg la aceste spectacole și eu am participat în fiecare an și eu locuiesc în Suceava și eu susțin acest festival, adică nu mi s-a părut că ... da... eu nu sunt un politician de ăsta versat în chestiile astea cu media”, este răspunsul stupid pe care l-a dat Munteanu, pensionara devenită din senin viceprimar al Sucevei.

În opinia Teodorei Munteanu, faptul că a plătit contravaloarea motocicletei unui ONG ar fi suficient pentru a fi iertată că și-a permis să participe la tombola festivalului sponsorizat de Primăria Suceava.

În plus, pensionara transformată în politician nu vrea să renunțe nicidecum la motocicletă și dă impresia că nu mai vede niciun om în jurul ei.

Mihai Chira (News Bucovina): Nu vă acuză nimeni că ați fi săvârșit vreo ilegalitatea, până la momentul în care ați acceptat câștigul. Aici a fost o problemă foarte, foarte mare din perspectiva tuturor și din punctul meu de vedere nu avea ce căuta bilețelul cu numele dumneavoastră în acea urnă. Dumneavoastră din momentul în care ați depus jurământul de consilier local, din momentul în care ați fost investită în funcția de viceprimar, sunteți cu totul alt om. Aveți într-adevăr drepturi cum are tot românul, dar aveți foarte multe obligații și printre acestea o serie de obligații morale pe care vreți, nu vreți, până acum nu le-ați avut respectat și acum trebuie să vi le asumați pentru că intrați într-un soi de incompatibilitate, de conflict de interese. 

Teodora Munteanu: Mi-am asumat această greșeală, am recunoscut. Pur și simplu nu mi-am dat seama. 

M.C.: Cum v-ați asumat-o? Le-ați spus băieților: „Îmi pare rău, vă dau eu 5.000 de lei, hai luați de aici niște bani!”?

T.M.: Am achitat contravaloarea motocicletei. Am transmis-o unei instituții, unei organizații.

M.C.: Nu se impunea o demisie din funcția de viceprimar?

T.M.: Nu! Pentru că nu am furat nimic.

M.C.: Ba da! Ați furat dreptul unui sucevean de a câștiga acest premiu.

T.M.: Această greșeală nu este o greșeală care este cu impact asupra cetățenilor. Mi-aș dori să mă sunați la telefon când se iau hotărâri cu impact adevărat asupra cetățenilor. (n.r. - viceprimarul a încercat s-a încline balanța în favoarea sa enumerând cu zâmbetul pe bune niște gogoși electorale. De asemenea pensionara care s-a trezit peste noapte viceprimar a demonstrat că nu face diferența între știrile SERIOASE în care este vorba despre „norocul” său și articolele de DIVERTISMENT/FICTIVE pe seama frezei lui Nicușor Dan).

M.C.: Este atât de importantă motocicleta asta pentru dumneavostră? De ce nu dați motocicleta înapoi să se refacă tombola?

T.M.: Tombola nu se mai poate reface pentru că s-a terminat festivalul. Nici nu știu dacă mai au chestia asta. Dar v-am spus, am plătit contravaloarea ei. Ea este ca tricoul pe care îl păstrez din 1995, ca și amintirea pe care o am. A da-o înapoi înseamnă că aș recunoaște că am furat ceva. (,..) Nu este furt. Cum vă spuneam, contravaloarea ei am donat-o. Puteam să îmi cumpăr de la Botoșani, că este cumpărată de la Botoșani, dacă vă uitați pe OLX găsiți o astfel de motocicletă. Deci nu este niciun furt, nu este nimic, este pur și simplu o amintire de la un astfel de festival la care merg de atâția ani. Am câștigat-o corect, cinstit.

Urmărind conversația dintre jurnalistul Mihai Chira și Teodora Munteanu se poate observa faptul că cel dintâi se luptă cu morile de vânt. În timp ce jurnalistul se chinuie să îi explice viceprimarului că a furat șansa unui sucevean de rând, femeia se ține tare pe baricadă și neagă stupid ce nu îi convine.

Mai pe șleau, pensionara ori se preface că nu înțelege, ori chiar nu este în stare să înțeleagă că deține o motocicletă care ar fi putut ajunge la un om de rând, ce face sacrificii pentru a-și plăti taxele și impozitele. Femeia menționată a demonstat că este în stare să se țină și cu dinții de motocicleta, în timp ce nici măcar nu intenționează să arate pic de empatie față de suceveni.


Munteanu, pensionara ajunsă viceprimar, încearcă să înduioșeze societatea cu scuze copilărești după ce era cât pe ce să facă infarc de fericire că a câștigat o motocicletă la un festival organizat de Primărie: „Promit să fiu mai responsabilă și să învăț”

Mesajul celor de la „Salvații Copiii Suceava” după ce norocosul viceprimar Munteanu a spus că va dona contravaloarea motocicletei câștigate, doar de gura lumii: „Nu am fost contactați de doamna în cauză”

Mesajul viceprimarului Munteanu după ce a câștigat o motocicletă în cadrul festivalului Bucovina Motorfest: „Hora mare, pe motoare”

Bucurie incomensurabilă pentru Teodora Munteanu, pensionara devenită viceprimar al Sucevei. Aceasta a câștigat premiul cel mare al tombolei festivalului Bucovina Motorfest, o motocicletă Yamaha


Adauga comentariu