VIDEO Bătrânul surprins jumulind de viu un porumbel în centrul Sucevei are o pensie de 2.000 de lei. „Vânatul” a ajuns hrană pentru o pisică

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Suceava (DGASPC) și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava au deschis o anchetă socială cu privire la familia bătrânului care a jumulit de viu un porumbel la colțul unei clădiri din Suceava. În urma publicării articolului cotidianului Ziar de Suceava, intitulat „Bătrânul, care a dus acasă un porumbel pe care l-a jumulit de viu la colțul unei clădiri din Suceava, trăiește într-un posibil focar de infecție cu câțiva membrii ai familiei. Toată scara miroase puternic a hoit” autoritățile au aflat despre faptul că în aceeași locuință cu bătrânul locuiește și un minor.

Constatările Direcției de Asistență Socială a Primăriei Suceava

Reprezentanții Primăriei Suceava ne-au informat cu privire la situația descoperită în urma anchetei sociale. Bătrânul, în vârstă de 86 de ani, are o pensie de 2.000 de lei, iar soția acestuia nu primește pensie. La începutul lunii iunie, nepotul bătrânilor va împlini 18 ani. Tânărul le-a spus angajaților Primăriei că porumbelul jumulit a fost dat pisicii. În locuința acestora a fost găsită într-adevăr o pisică.

Adolescentul a declarat că se înțelege bine cu bunicii. Acesta îl înțelege pe bunicul său care are probleme de sănătate și se înțelege foarte bine cu bunica sa. Tânărul își dorește să se transfere la un liceu industrial din oraș în clasa a XII-a.

Conform specialiștilor de la unitatea administrativă a Sucevei, bătrâna se ocupă corespunzător de nepotul ei pentru ca acesta să se dezvolte corespunzător.

Familia respectivă poate face o cerere Primăriei Suceava pentru a beneficia de un ajutor financiar. În urma cererii, Primăria va stabili dacă este într-adevăr nevoie de ajutor.

Constatările Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava

Reprezentanții DGASPC Suceava ne-au informat cu privire la constatările în cazul familiei bătrânului menționat mai sus.

Tânărul în vârstă de aproape 18 ani, este elev în clasa a IX-a la un colegiu din Suceava. Acesta primește ajutor financiar din partea unor mătuși și din partea unui unchi de-ai adolescentului.

„În data de 25.05.2020 la invitația specialiștilor Serviciului Urgențe, minorul și mătușa acestuia, s-au prezentat la sediul DGASPC Suceava în vederea evaluării inițiale a situației minorului.

Minorul a declarat că deși se află în grija bunicii materne, care îi este tutore legal, locuiește cu mătușa acestuia, pe perioada pandemiei de COVID-19, deoarece are curte și spațiu pentru a-și face temele.

De la vârsta de 5 ani, de când i-a murit mama, copilul este în grija bunicii materne, care a obținut în instanță tutelă.

Minorul este elev în clasa a IX-a la un colegiu din municipiul Suceava și a declarat că are o relație bună cu bunicii materni, se înțelege bine cu aceștia și este ajutat financiar de către mătușile sale și de către un unchi. Nu dorește includerea într-un program de consiliere psihologică.

Mătușa minorului a declarat că va avea grijă de minor pe perioada cât acesta va locui cu dânsa.

Ambii au declarat că nu sunt de acord cu instituirea unei măsuri de protecție, deoarece minorul nu se află în situație de risc”, ne-a transmis DGASPC Suceava.

Reprezentanții DGASPC Suceava și cei ai Primăriei Suceava nu au spus dacă au sesizat un miros de hoit în locuința celor trei persoane când au efectuat verificările.

Comentarii

Bogdan Tudoresc...

28.05.2020 13:53

2000 de lei serios? e enorm de mult!!!!!!! ce a facut / ce a lucrat ?????????? am in familie batrani care au lucrat toata viata si au 740 de lei pensie si nu fac asemenea acte de cruzime publice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga comentariu