VIDEO Bodyguardul Bogdan Galanton a fost achitat în dosarul scandalului de la Iulius Mall avut cu polițistul Răzvan Bolea

Astăzi, Judecătoria Suceava l-a achitat pe inculpatul Bogdan Lucian Galanton pentru infracțiunea de „ultraj”. Decizia nu este încă una definitivă, părțile din dosar având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul de ultraj a fost întocmit în anul 2017.


Bogdan Galanton a fost trimis în judecată de procurorii suceveni pentru ultraj. Agentul de pază l-a ameninţat cu bătaia pe agentul de poliţie Răzvan Bolea, în interiorul complexului comercial Iulius Mall. Galanton i-a reproşat poliţistului că l-a bătut și amendat acum cu patru ani, în urma unui scandal petrecut în celebrul club sucevean „Ranch”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Bogdan Galanton cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Anchetatorii au reţinut faptul că persoana vătămată, respectiv Răzvan Bolea, este agent de poliţie şi lucra la data evenimentului la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava. 

În noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014, Bolea şi alţi trei colegi din cadrul SAS au fost desemnaţi de conducerea IPJ Suceava să intervină pe raza de competenţă în vederea aplanării unor eventuale conflicte violente. Astfel, cei patru cagulişti au mers la barul Ranch din municipiul Suceava pentru a opri un scandal însă, Bogdan Galanton, agent de pază la data respectivă, i-ar fi împiedicat să ia măsurile necesare în vederea desfăşurării activităţii pentru care s-au deplasat la locul incidentului. El s-ar fi manifestat violent la adresa poliţiştilor, iar cei din urmă au folosit forţa fizică și l-au dus pe bodyguard la sediul subunităţii de poliţie, unde l-au amendat.

În cursul zilei de 30 aprilie 2017, fiind în timpul său liber, Răzvan Bolea a mers împreună cu soţia şi fiul lor la Iulius Mall Suceava. În timp ce soţia şi băiatul său au intrat într-o sală pentru a viziona un film, poliţistul a mers într-o altă sală, pentru a vedea un alt film. În aceeaşi sală de cinematograf se afla şi Bogdan Galanton.

În jurul orei 19.00, după terminarea filmului, Bolea a părăsit sala, îndreptându-se grăbit spre ieşire pentru a se întâlni cu soţia şi fiul său. Inculpatul a pornit în fugă după poliţist pe holurile complexului comercial.

„După puţin timp inculpatul a ajuns în spatele victimei, a lovit-o pe aceasta cu putere în spate cu mâna, după care a început să-i adreseze insulte (făcându-i reproşuri cu privire la activitatea din anul 2014, a adoptat o atitudine în mod vădit provocatoare (prin aceasta încercând să determine victima să riposteze în mod violent pentru ca ulterior inculpatul să-i poată aplica lovituri mai puternice), a scuipat pe victimă, concomitent cu aplicarea mai multor lovituri cu cotul ori cu mâinile în diverse zone anatomice. Deosebit de atitudinea inculpatului, persoana vătămată a încercat să îl determine pe acesta să înceteze această activitate provocatoare, solicitându-i să-l lase în pace şi încercând totodată să se îndepărteze de inculpat”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

După terminarea incidentului, Răzvan Bolea a sunat la 112 şi a solicitat sprijinul colegilor săi. Medicii legişti au constatat că poliţistul a suferit leziuni la umărul drept, produse prin loviri cu sau de corp contondent şi mişcare articulară forţată, care pot necesita în vederea vindecării un număr de 20 – 25 de zile de îngrijiri medicale. 


Povestea celui mai vechi bodyguard activ din Suceava

Galanton susține că „mascatul” Bolea, cu care are un conflict mai vechi, i-ar fi flegmat pe mașină

Polițistul Bolea a fost acuzat pe nedrept de către bodyguard-ul Galanton că i-ar fi scuipat mașina

„Cagulistul” Răzvan Bolea a fost trimis în judecată în dosarul scandalului de la târgul de mașini de la Cumpărătura

Un lider de sindicat al polițiștilor din Suceava și „cagulistul” Bolea, cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat, au bătut și amenințat cu arma de vânătoare trei botoșăneni în curtea cărora au tăbărât

 

 

 

Comentarii

Corbu

07.01.2021 18:24

Eu sunt curios de cel care a scris acest articol...
#scandal #iuliusmall
Înțeleg ca Agentul de paza #galanton la amenintat pe Luptătorul din Politie #bolea motiv ca a fost amendat?!

Corbu

07.01.2021 18:25

Sunt curios de cel care a scris acest articol.

Eu înțeleg ca Agentul de paza #galanton la amenintat pe Luptătorul din Politie #bolea motiv ca a fost amendat...
#scandal #iuliusmall

Adauga comentariu