VIDEO Caguliștii care au incendiat o dubă a ISCTR-ului cu un cocktail Molotov au fost trimiși în judecată, după mai bine de trei ani de la producerea evenimentului

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunilor de „distrugere” și „ultraj”.

Conform celor transmise de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

„La data de 02.05.2017, în jurul orei 16:20, în timp ce inculpaţii se aflau într-un autoturism marca Volkswagen Passat fără plăcuțe de înmatriculare, au proiectat o sticlă ce conținea substanță inflamabilă (cocktail Molotov) asupra autospecialei aparținând Inspectoratului pentru Control în Transportul Rutier Suceava, care se afla parcată pe marginea unui drum naţional de pe raza județului Suceava.

Sticla a lovit geamul lateral al autospecialei, explodând la impact, iar părți din aceasta au ricoșat în fața autovehiculului. Substanța inflamabilă s-a extins pe asfalt unde a ars cu flacără de circa 1,5 metri înălțime, circa 10 minute, rezultând distrugerea geamului lateral stânga şi degradarea zonei lateral stânga spate, acţiunea inculpaţilor ameninţând integritatea fizică a doi inspectori ISCTR, care se aflau în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu – unul se afla în interiorul autospecialei, iar celălalt se afla în proximitate, lângă autospecială.”

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Suceava.


Vă amintim că doi indivizi cu cagule, aflaţi într-o maşină fără numere, au aruncat cu un cocktail Molotov spre autospeciala celor de la ISCTR. Se pare că ar fi vorba despre o răzbunare, după ce echipajul de control trafic ar fi amendat un şofer ce se deplasa pe DN2. Poliţiştii au demarat o anchetă, mai multe echipaje încercând să dea de urma autorilor.

Evenimentul a avut loc pe raza comunei Dărmăneşti. Duba celor de la Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Turier (ISCTR) se afla pe marginea drumului naţional. Echipajul se afla într-o acţiune de control în trafic, însă nu au solicitat şi sprijin din partea Poliţiei Rutiere, aşa cum se obişnuieşte. Angajaţii ISCTR Suceava ar fi amendat o persoană ce se deplasa pe DN2, iar doi prieteni de-a acesteia s-ar fi răzbunat utilizând o sticlă ce era plină din câte se pare cu benzină. Conform martorilor, în timp ce duba celor de la ISCTR se afla într-o parcare de pe marginea drumului ce leagă Suceava de Siret, de ea s-a apropiat un autoturism Volkswagen Passat de culoare albastru, ce nu avea plăcuţe de înmatriculare.  În maşină erau doi bărbaţi ce aveau cagule pe faţă şi care au aruncat spre autoutilitara de control trafic un cocktail Molotov, după care au demarat în trombă.

Din fericire nimeni nu au fost rănit, doar vehiculul a suferit unele avarii la un geam. Poliţiştii au pornit în căutarea autorilor, fiind întocmit un dosar penal pentru distrugere calificată. Oamenii legii anchetează modul în care s-a produs incidentul şi de ce echipajul ISCTR nu a solicitat sprijinul celor de la Serviciul Rutier Suceava.

sursa foto: News Bucovina
 

Adauga comentariu