VIDEO Cannabis și cocaină confiscate de procurorii DIICOT în urma unor percheziții făcute în județul Suceava

Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au acționat în Neamț și în județele Suceava, Bacău și Iași, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc.

Astfel, în urma a 16 percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 30 de grame de cannabis, două grame de cocaină, trei grame de rezină de cannabis, patru plante de cannabis, 200 de grame de substanțe psihoactive și alte patru comprimate de medicamente.

Totodată, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 2.500 de lei, 500 de euro, un cântar electronic, trei dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanțelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS confecționat artizanal, trei laptop-uri, o tabletă, 200 de grame de metal galben, posibil aur, două dispozitive de mărunțit tip grinder și două recipiente confecționate special pentru disimularea drogurilor.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018 și până în prezent, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive în județul Neamț, către diverși consumatori.

30 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de șapte persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 36 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.

Adauga comentariu