VIDEO Ce spun sucevenii despre faptul că Primăria Suceava s-a obișnuit să fie amendată pentru parcarea ilegală amenajată Prefecturii și Consiliului Județean

Primăria municipiului Suceava a fost amendată cu 14.500 de lei pentru că nu a desființat barierele amplasate ilegal în apropierea Palatului Administrativ Suceava și nu a îndepărtat indicatoarele rutiere amplasate fără aviz.

Această sancțiune a venit după ce la începutul lunii septembrie a acestui an, Poliția Rutieră a aplicat două amenzi Primăriei Suceava, a câte 7.250 de lei fiecare, pentru amplasarea fără aviz a barierei și indicatoarelor rutiere prin care mai multe străzi au fost transformate ilegal în parcări private pentru Prefectura Suceava și pentru Consiliul Județean Suceava.

În termen de 10 zile de la comunicarea, Poliția Rutieră a dispus eliminarea amenajărilor ilegale, dar nu s-au luat alte măsuri în acest caz, barierele și indicatoarele rămânând neatinse.

„În urmă cu aproximativ 5 ani, Primăria Suceava a executat lucrări în zonă prin PNDL. Pe cele două străzi unde există bariere trebuiau să existe bolarzi, ceea ce însemna restricţionarea traficului rutier. Primăria Suceava a obţinut cu acel prilej toate avizele, inclusiv de la Poliţia Rutieră, care sunt valabile şi în prezent, astfel încât nu am încălcat nici un act normativ”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, pentru Monitorul de Suceava.

În încercarea bugetarilor de a legaliza barierele și indicatoarele cu ajutorul cărora aceștia ar beneficia de parcare privată, a avut loc o sedință de consiliu local, în urma căreia proiectul de hotărâre a fost respins, fiind nevoie de încă un vot „pentru”.

„Având în vedere barierele care restricționează traficul pietonal amplasate în zona Palatului Administrativ din municipiul Suceava și verificând existența autorizației specifice, polițiștii au aplicat în urmă cu circa o lună de zile sanțiuni contravenționale administratorului de drum pentru nerespectarea condițiilor legale de amplasare. La vreme respectivă, au fost aplicate două sanțiuni contravenționale, ulterior fiind notificat și administratorul de drum pentru readucerea spațiului la starea inițială. Întrucât administratorul de drum nu s-a conformat notificării polițiștilor rutieri, acesta a fost din nou sanționat contravențional în baza OUG 195/2002 republicată, cu sanțiunea contravențională maximă, respectiv de 100 puncte amendă, în bani aceasta reprezentând 14.500 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Lucian Harșovschi a precizat faptul că amenzile încasate de Primăria Suceava la începutul acestei luni au fost contestate în instanță și că este convins că vor fi anulate.

Unul dintre beneficiarii parcării amenajate ilegal este vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, care a fost filmat în timp ce pleacă cu mașina de la locul de muncă.

 

 

Adauga comentariu