VIDEO Cea mai fascinantă fântână arteziană din Suceava a fost inaugurată în curtea Spitalului Județean. Spectacolul luminos însoțit de muzica clasică se desfășoară cu pacienții închiși în secții

Spitalul Județean Suceava s-a dotat cu o fântână arteziană muzicală care a fost construită în anul 2012, dar până ieri nu a funcționat.

„Am făcut-o pentru Suceava, pentru populația Sucevei, indiferent din ce perspectivă am vedea, că-s trecători, că-s locuitori simpli, că-s angajați, că sunt pacienți, că sunt vizitatori. (...) Am evitat de a se transforma într-o groapă de gunoi o fântână începută acum șapte ani în urmă și lăsată în paragină”, a spus managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu.

Jeturile de apă ale fântânii vor fi pornite de la ora 06.00 până la 22.00, dar jocurile de lumini vor funcționa în intervalul orar 18.00 – 22.00. Având în vedere programul de vizită care se desfășoară în intervalul orar 16.00 – 18.00, pacienții spitalului nu vor putea admira farmecul fântânii arteziene de afară deoarece în restul timpului pacienții nu au voie să părăsească clădirea, toate secțiile fiind dotate cu sisteme electronice de securitate.

Singurii pacienți care vor putea vedea fântâna funcționând sunt cei de la Unitatea de Primiri Urgențe și pacienții care au saloanele cu geamuri spre monument.

„Nu au fost afectate fondurile spitalului, în sensul că nu a fost bugetul de asigurări folosit pentru asemenea construcție. (...) E cea mai frumoasă fântână din județ, din municipiu. Este în vecinătatea unui parc verde la care poate veni populația Sucevei”, a mai adăugat Vasile Rîmbu.

Pentru construirea fântânii, dar și a unui parc de agrement în curtea spitalului, în anul 2012, Consiliul Județean Suceava a semnat un contract în valoare de 400.000 de euro.

În acest an, spitalul sucevean a încheiat un alt contract în valoare de 60.000 de euro pentru finalizarea monumentului.

sursa foto/ video: Facebook/ Dinu Zară

Adauga comentariu