VIDEO Cei 20 de pacienți de la Pneumologie, care au intrat în contact cu cel de-al cincilea sucevean diagnosticat cu coronavirus, vor intra la autoizolare

Conducerea Spitalului Județean Suceava încearcă să ia toate măsurile pentru a preveni o eventuală răspândire a coronavirusului la nivelul unității medicale. Ultimul caz de coronavirus le-a cam dat socotelile peste cap cadrelor medicale, deoarece bărbatul diagnosticat cu coronavirus a stat trei zile internat la secția de Pneumolgie și a intrat în contact cu mai mulți medici, asistente și pacienți.

„Ancheta epidemiologică este în curs pentru că trebuie văzute cu exactitate, fiind o perioadă de două – trei zile câți medici și câte asistente au venit în contact cu acest pacient. Fiind o perioadă de weekend, el s-a internat vineri și a fost transferat luni, avem norocul că au fost mai puțini. Bolnavii fiind pacienți care se deplasează în momentul de față trebuie contabilizați toți pacienții care au venit în contact direct cu acest pacient. Secția va fi eliberată și se va practica dezinfecție terminală. Suntem încă în curs cu ancheta, dar personalul medical va fi izolat și testat  pentru coronavirus. (...) După eliberare și transferare va fi utilizată ca Secție de Fază II, deci de primire a pacienților cu coronavirus. În momentul de față cred că erau în jur de 18 – 20 de pacienți. Pacienții care pot fi externați se externează, pacienții care trebuie mutați vor fi mutați în alte secții dacă se permite treaba asta, la spitale suport”, a declarat doctorul Mircea Macovei, directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

Pacenții care vor fi externați vor fi obligați să stea în autoizolare timp de 14 zile.

Adauga comentariu