VIDEO Cei șase traficanți de droguri care ieri au fost duși la Tribunalul Suceava au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Tribunalul Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava privind dispunerea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile față de inculpații: Nelu Cârmaciu (42 de ani), din Vaslui, Sergiu Gheorghe Bosînceanu (38 de ani), Alexandra Bosînceanu (32 de ani), ambii din Broșteni, Paul Ionuț Mușa (33 de ani), din Olt, Octavian Dimitrie Lehaci (32 de ani), din Gura Humorului și Vlad Andrei Miroțoi (25 de ani), din Câmpulung Moldovenesc pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat”, „trafic de droguri de risc, fără drept”.

Inculpații au drept de constestație în termen de 48 de ore de la comunicare.


Vă amintim faptul că ieri, la ora 15.30, au fost duși cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile inculpații Nelu Cârmaciu, Sergiu Gheorghe Bosîncianu, Alexandra Bosînceanu, Paul Ionuț Mușa, Octavian Dimitrie Lehaci și Vlad Andrei Miroțoi.

Polițiștii de la Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, fac cercetări într-un dosar privind infracțiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Surse de rândul anchetatorilor au arătat pentru cotidianul online Ziar de Suceava că începând cu luna august a anului 2020, pe raza județului Suceava s-a format un grup infracțional organizat care vindea cannabis și etnobotanice pe raza localităților Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broșteni și Crucea.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având rolul său bine determinat. Membrii grupării, cunoscuți a extrem de violenți, își procuraru drogurile de pe raza județelor Cluj, Olt, Neamț, Vaslui și a municipiului București.

Oamenii legii au reușit să confiște de la aceștia 300 de grame de cannabis și 1,1 kilograme de etnobotanice, care valorează undeva la 60.000 de euro.

Ieri, 25 noiembrie 2021, polițiștii au făcut 24 de percheziții în județele Suceava, Cluj, Olt, Ilfov și Vaslui, fiind puse în executare 16 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor a fost ridicată suma de 90.000 de lei, dar și mai multe droguri. Audierilor sunt în desfășurare, urmând ca procurorii să rețină eventuale persoane.

Adauga comentariu