VIDEO Cerb surprins traversând nepăsător un drum forestier de pe raza localității Râșca

În această săptămână, reprezentanții Ocolului Silvic Râșca au surprins un cerb care a traversa un drum forestier din zonă.

„<Prioritate> de...cerb într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Râșca din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Colegii noștri s-au întâlnit cu un frumos cerb pe un drum, în timp ce se aflau într-o acțiune de monitorizare. Frumosul animal i-a ignorat, a traversat impasibil drumul și s-a retras în pădure, iar colegii noștri au rămas cu o amintire frumoasă și cu această filmare, pe care o împărtășim cu voi.

Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Romsilva - Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat”, a transmis Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Adauga comentariu