VIDEO Ceremonie tristă organizată în centrul Sucevei de Ziua Națională a României

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și anul acesta, în plină pandemie de coronavirus, în centrul municipiului Suceava. Ceremonia a fost una extrem de tristă în comparație cu ce se întâmpla anii trecuți.

Parada militară a lipsit, iar întreaga ceremonie nu a durat mai mult de 20 de minute.

Evenimentul a început cu ascultarea imnului național, după care a avut loc oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților condus de PS Damaschin Dorneanu.

Ulterior, Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, a citit mesajul prim – ministrului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane în cinstea eroilor căzuți pe front pentru apărarea patriei și a victimelor răpuse de coronavirus.

La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, viceprimarul municipiului Suceava, Teodora Munteanu, ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, deputatul Ioan Balan și secretarul de stat Gelu Puiu.

Adauga comentariu