VIDEO Cetățenii care sună la 112 să semnaleze transporturile ilegale de lemne încep să fie intimidați de patronii de gatere cărora le încurcă socotelile

Un transport ilegal de lemne a fost depistat ieri pe ruta Putna – Bivolărie după ce un cetățean a sunat la 112 și a semnalat faptul că un camion ar fi supraîncărcat cu lemne. Sesizarea s-a dovedit a fi reală, iar societatea care efectua transportul respectiv s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei.

La 10 minute după apelul făcut la 112, tatăl cetățeanului respectiv a fost sunat de către patronul gaterului, care i-a reproșat faptul că fiul său a reclamat transportul ilegal de lemne.

Toată această întâmplare a fost făcută de activistul Daniel Bodnar, pe pagina sa de Facebook, relatând următoarele:

„Suntem la sediul Poliției Gălănești, am venit să discutăm cu șeful de secție, cu oamenii de aici. Oameni buni vreau să vă aduc în față un caz absolut șocant. Unul din prietenii mei din zona de munte a sesizat transportul de ieri pe care l-ați văzut la cântar și care s-a constatat că suspiciunile au fost confirmate. Transportul avea în jurul a 11 tone plus, plus lemn peste avizul de însoțire a mărfii. Mi se pare șocant, mi se pare incredibil modul în care cei de la Poliția Gălănești au făcut această ticăloșie. Deci omul sună la 112, reclamă transportul ilegal, eu am pornit în urmărirea lui din Rădăuți, dar după 10 minute, patronul firmei îl sună pe tatăl băiatului și îi spune ce are băiatul, de ce sună la Poliție. Cum este posibil ca Poliția să divulge asemenea informații confidențiale. Este foarte grav ce se întâmplă și tragem un semnal de alarmă. Nu vom reuși să schimbăm nimic dacă nu vom fi susținuți și nu vom fi ajutați de autorități”.

Patronul care deține camionul cu care se efectua transportul de lemne ilegal este Ilie Chirilă, un bărbat din comuna Putna. Acesta susține că l-a sunat pe tatăl tânărului ce a sunat la 112, după ce șoferul său i-a spus că este urmărit de o mașină al cărei conducător îl filmează. Cunoscând numărul automobilului, patronul firmei l-a sunat pe tatăl băiatului și i-a atras atenția asupra gestului.

„L-a văzut șoferul (n.r.-camionului) în spatele mașinii mele cum îl filma și l-am sunat pe taică-su. L-am întrebat dacă l-am deranjat cu ceva. Doar lemnul nu este al meu, eu fac transport, atât a fost. Taică-su nu știa nimic”, a explicat Ilie Chirilă.

Conform spuselor administratorului firmei al cărui camion a fost oprit de polițiști a susținut faptul că în urma cântăririi lemnului ar fi reieșit aceeași cantitate de material lemnos precum cea trecută în avizul de însoțire. Ilie Chirilă și tatăl băiatului care a apelat la 112 sunt vecini.

Adauga comentariu